Paste cu pui si ciuperci, sa fim bine intelesi, nu e pentru supraponderali! Admitem ca daca sunteti in situatia asta va puteti doar uita si nimic mai mult. Motivele sunt clare: 50 g de parmezan (sau mai mult, daca aveti si va tine punga) si pieptul (eventual de curcan) bine prajit nu iarta niciun gurmand. Ce sa va mai spunem de smantanica si usorul damf de usturoi (musai prajit, ca nu faceti mici!) care completeaza “tabloul”…
Sunt si cateva mici observatii de care trebuie sa tineti cont cand va decideti sa faceti reteta.
1) Bucatile de piept trebuie taiate mici si sa fie egale ca marime pentru a le asigura o prajire uniforma.
2) Nu fiti zgarciti, folositi ulei de masline si parmezan suficient daca tot munciti si in final va doriti ca mesenii sa va pomeneasca (de bine!) mult timp dupa aceea.
3) Se pot folosi ciuperci din conserva (cele mici!) insa e pacat sa nu va bucurati de aroma celor proaspete, chiar daca, trebuie sa admitem asta, faceti un efort in plus cu taiatul.
4) Daca sunteti excesiv de optimisti si sunteti doar doua persoane la masa, poate va ramane ceva pentru seara, altfel… nu sperati!
Exista si alte optiuni in aceeasi paradigma, ias ceva mai exotice: Paste cu creveti si rosii uscate sau Paste cu crema de cartofi si carnati.
Paste cu pui si ciuperci
Ustensile necesare
Ingrediente
- 300 g piept de pui
- 200 g paste
- 200 g smantana
- 100 g ciuperci taiate felii
- 50 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 buc ceapa
- 3 buc catei de usturoi
- sare
- piper
- paprika
- ulei de masline
Instructiuni
- Ingredientele
- Puneti uleiul
- … adaugati pieptul taiat in bucati mici…
- … apoi condimentele …
- … prajiti si dati deoparte …
- … trageti ceapa cu usturoiul …
- … adaugati si trageti si ciupercile …
- … turnati apoi smantana …
- … adaugati pastele fierte "al dente" …
- … apoi pieptul prajit bine …
- … si in final parmezanul …
- Pofta buna!