noiembrie 6

Pui cu lamaie si sofran

0  comments

Pui cu lamaie si sofran e o mancare ce imbina un gust cunoscut, cel al pieptului de pui, cu doua, mai putin cunoscute: cel de turmeric si cel de sofran. Sofranul provine de la o anumita varietate de flori numite la noi brânduşe (denumirea stiintifica este Crocus sativus).

sursa: https://www.britannica.com/topic/saffron#/media/1/516133/239871

Drept condiment se folosesc doar cele trei firicele rosii ale florii din fotografia de mai sus. Cum acestea sunt mici si fragile cantitatile obtinute sunt relativ mici si din acest motiv pretul este suficient de mare. Raspandirea condimentului este in special in orientul apropiat. Din acest motiv el se regaseste in bucataria tarilor din zona.

Totusi, fara sofran mancarea ar avea un cu totul alt gust. Sucul de lamaie, obtinut de la cinci lamai, nu reuseste sa elimine aroma pregnanta a sofranului, chiar daca acesta este utilizat dupa principiul binecunoscut: “putin, dar bun!” La acest lucru contribuie decisiv si timpul de marinare, cel recomandat fiind 12 ore.

Se serveste de obicei cu tortillas sau orez fiert, salata si iaurt. Pofta buna!

pui cu lamaie si sofran

Pui cu lamaie si sofran

Mama AD
O delicatesa din bucataria iraniana.
5 from 1 vote
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria iraniana
Portii 4 portii
Calorii 338 kcal

Ingrediente
  

  • 6 buc piept de pui (taiat in bucati de aprox. 5 cm.)
  • 4 buc cepe (taiate in jumatati in forma de semiluna)
  • 5 buc lamaie (doar sucul!)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita turmeric
  • 400 g iaurt grecesc simplu (gras!)
  • 3 linguri sare (de mare)
  • ½ lingurita sofran (macinat bine)
  • 3 linguri apa (fierbinte)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    pui cu lamaie si sofran
  • Mixati uleiul si sucul de lamaie cu turmericul si sofranul intr-un bol cu apa fierbinte si lasati sa se patrunda bine
    5 buc lamaie, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita turmeric, ½ lingurita sofran, 3 linguri apa
    pui cu lamaie si sofran
  • Amestecati iaurtul grecesc gras, ceapa si sarea
    4 buc cepe, 400 g iaurt grecesc simplu, 3 linguri sare
    pui cu lamaie si sofran
  • Puneti pieptul de pui taiat fasii peste compozitie
    6 buc piept de pui
    pui cu lamaie si sofran
  • Adaugati sucul din bolul initial
    pui cu lamaie si sofran
  • Asa arata compozitia cu toate ingredientele. Lasati-o la marinat peste noapte (daca este posibil) sau cateva ore.
    pui cu lamaie si sofran
  • Incalziti cuptorul la maxim, puneti in tava hartie de copt, imprastiati compozitia si dati la cuptor pentru 20 minute
    pui cu lamaie si sofran
  • E gata!
    pui cu lamaie si sofran

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 338kcal
Keyword pui cu lamaie si sofran
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Puteti incerca si….

Paste cu pui, lamaie si capere

Pui cu sos Teriyaki – pui cu orez prajit in stil japonez

Pui cu marinada de coriandru


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi