Prajitura cu branza, banane si caramel este o reteta care nu va va dezamagi: rezultatul este delicios. Umplutura e moale si usor dulceaga, (caramelul subliniaza subtil acest lucru), blatul este sfaramicios – onctuos, se face foarte repede si usor, intr-un cuvant, are tot ce ii trebuie!
Totusi, ca sa nu gresiti, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele observatii.
Daca folositi o tava de dimensiuni mai mari decat cea “clasica” de 18 centimetri, puteti mari cantitatea de biscuiti, avand insa in vedere ca in cazul acestui tip de blat, proportia unanim acceptata este de 2 la 1 (cantitatea de unt topit adaugata trebuie sa fie jumatate din cea de biscuiti).
De asemenea trebuie sa respectati proportia dintre mascarpone si ricotta deoarece consistenta “cremei” este asigurata in acest fel. Daca nu aveti in vedere acest lucru, riscati ca ea sa nu reziste (va curge) inainte ca sa o puteti servi. De asemenea prezenta gelatinei (muiata in prealabil in 40 ml de lapte caldut) este o garantie pentru ca sa obtineti consistenta dorita a cremei.
Timpul minim de racire la frigider este de 3 ore. Cel mai bine ar fi sa o pastrati acolo peste noapte, nu in congelator, ci pe raftul cel mai de jos al frigiderului.
Tot in aceeasi gama, ati putea incerca si Cheesecake fara blat sau Cheesecake la cuptor.
Prajitura cu branza, banane si caramel
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
Blat
- 250 g biscuiti cu cacao
- 125 g unt (topit)
Crema
- 500 g branza mascarpone
- 200 g branza ricotta
- 2 buc banane (mari)
- 2 lingurite zahar vanilat
- 10 g gelatina
- 40 ml lapte (la temperatura camerei)
Sosul caramel
- 200 g zahar
- 70 g unt
- 200 g smantana
Instructiuni
Blatul
- Ingredientele
- Sfaramati marunt biscuitii
- Adaugati untul topit
- Amestecati bine
- Turnati in forma
- Nivelati pe pereti si la orizontala
Crema
- Ingredientele
- Puneti mascarpone si ricotta
- Mixati
- Adaugati gelatina dizolvata in prealabil in lapte (10 minute)
- … si mixati cu bananele zdrobite…
- Puneti in forma cu blatul si nivelati