decembrie 23

Pajitura cu ricotta si ciocolata

0  comments

Pajitura cu ricotta si ciocolata are avantajul ca nu are niciun fel de blat, se face amestecand ingredientele cu mixerul si dand dovada de ceva rabdare, deoarece se coace mai greu. Este reteta tipica pe care o poate incerca orice incepator, fara teama de a gresi, atat timp cat nu o arde!

Este bine de stiut ca initial ricotta trebuie mixata foarte bine, pana devine spumoasa. Pentru a obtine in final o compozitie perfect omogena (nu ne referim aici la cipsurile de ciocolata, singurele care nu respecta aceasta cerinta!) ar fi bine sa respectati urmatoarea succesiune. Intai se pune oul intreg si galbenusul si apoi se mixeaza bine. In compozitia astfel inmuiata se adauga amidonul si se mixeaza din nou, pana cand acesta este incorporat perfect. Urmeaza in final zaharul (cel tos trebuie mixat ceva mai mult, din motive lesne de inteles!).

La sfarsit adaugati cipsurile de ciocolata si coaja de portocala si de aceasta data, pentru a amesteca veti folosi o spatula, in asa fel incat ciocolata se se incorporeze perfect, fara a se sfarama.

Ar fi de dorit ca recipientul in care coaceti prajitura sa aiba un diametru de 18 cm. Diametrul si timpul de coacere sunt corelate: daca aveti un recipient de diametru mai mare, atunci, inevitabil, trebuie sa aveti in vedere ca prajitura se va coace mai repede.

Tot in aceeasi nota, ati putea incerca si Cheesecake fara blat sau Cheesecake la cuptor.

Tort ricotta

Pajitura cu ricotta si ciocolata

O prajitura buna la indemana tuturor
No ratings yet
Timp de preparare 30 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 8 portii
Calorii 198 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 700 g branza ricotta
  • 60 g zahar
  • 1 buc ou
  • 1 buc galbenus
  • 40 g amidon
  • 150 g chipsuri de ciocolata
  • 1 lingurita coaja rasa de la o portocala

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • Mixati bine ricotta…
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • …adaugati un ou intreg si un galbenus…
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • …. amidonul …
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • … zaharul …
  • si cipsurile de ciocolata.
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • Amestecati totul bine…
  • Pregatiti o tava cu diametrul de 18 cm si peretii laterali detasabili…
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • Puneti amestecul in tava.
    Pajitura cu ricotta si ciocolata
  • Dati la cuptor 1 ora la 180℃
  • E gata!
    Pajitura cu ricotta si ciocolata

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 198kcalCarbohydrates: 10.2gProtein: 7.5gFat: 13.7gSaturated Fat: 7.5gPolyunsaturated Fat: 0.5gMonounsaturated Fat: 4.3gCholesterol: 57mgSodium: 58mgPotassium: 114mgFiber: 0.8gSugar: 5.6gVitamin A: 83IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 82mgIron: 0.6mg
Keyword ricotta
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

ciocolata, ricotta


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi