Pajitura cu ricotta si ciocolata are avantajul ca nu are niciun fel de blat, se face amestecand ingredientele cu mixerul si dand dovada de ceva rabdare, deoarece se coace mai greu. Este reteta tipica pe care o poate incerca orice incepator, fara teama de a gresi, atat timp cat nu o arde!
Este bine de stiut ca initial ricotta trebuie mixata foarte bine, pana devine spumoasa. Pentru a obtine in final o compozitie perfect omogena (nu ne referim aici la cipsurile de ciocolata, singurele care nu respecta aceasta cerinta!) ar fi bine sa respectati urmatoarea succesiune. Intai se pune oul intreg si galbenusul si apoi se mixeaza bine. In compozitia astfel inmuiata se adauga amidonul si se mixeaza din nou, pana cand acesta este incorporat perfect. Urmeaza in final zaharul (cel tos trebuie mixat ceva mai mult, din motive lesne de inteles!).
La sfarsit adaugati cipsurile de ciocolata si coaja de portocala si de aceasta data, pentru a amesteca veti folosi o spatula, in asa fel incat ciocolata se se incorporeze perfect, fara a se sfarama.
Ar fi de dorit ca recipientul in care coaceti prajitura sa aiba un diametru de 18 cm. Diametrul si timpul de coacere sunt corelate: daca aveti un recipient de diametru mai mare, atunci, inevitabil, trebuie sa aveti in vedere ca prajitura se va coace mai repede.
Tot in aceeasi nota, ati putea incerca si Cheesecake fara blat sau Cheesecake la cuptor.
Pajitura cu ricotta si ciocolata
Ustensile necesare
- 1 bol
- 1 mixer
- 1 tava rotunda pentru copt diametrul de 18 cm daca este posibil
Ingrediente
- 700 g branza ricotta
- 60 g zahar
- 1 buc ou
- 1 buc galbenus
- 40 g amidon
- 150 g chipsuri de ciocolata
- 1 lingurita coaja rasa de la o portocala