ianuarie 4

Prajitura “Gabriela”

E foarte dulce, are multe calorii insa ... e irezistibila! Incercati!
prajitura_gabriela

Prajitura “Gabriela” este o reteta care va poate pune rabdarea la incercare. Din fericire, atat timp cat se coc foile puteti face crema si atunci ora necesara coacerii nu pare irosita.

Ca orice prajitura fara prea multa faina, calitatea principala este finetea si compozitia pufoasa datorata albusurilor din blat. De asemenea oricine o face va avea senzatia muncii in zadar: se termina foarte repede, mai repade decat v-a luat sa o faceti! Daca insa le veti privi fetele, veti fi cu adevarat multumita…

Cateva observatii referitoare la modul de realizare a preparatului. 1) Ar fi bine sa folositi un mixer de mana pentru ca lucrurile sa mearga mai repede, macar in ceea ce priveste compozitiile propriu-zise pentru crema si blat. 2) Trebuie sa urmariti blatul atunci cand se coace”, pentru ca in functie de cuptorul de care dispuneti si de modul de coacere (“numai jos” sau “si jos si sus”) timpul poate varia semnificativ. Un indiciu sigur este momentul in care foaia isi schimba usor culoarea si devine bej inchis. 3) Zaharul vanilat este optional in crema. 4) Momentul in care crema este gata poate fi estimat si dupa culoare ei, insa consistenta sa este factorul decisiv in luarea deciziei. 5) Nu adaugati crema in unt inainte ca ea sa se fi racit complet, din motive lesne de inteles. 6) Dupa ce ati montat prajitura este indicat sa o tineti cateva ore la frigider.

Tot in aceasta nota, ati putea incerca si Prajitura cu bezea si capsuni (la air-fryer) sau Prajitura cu portocala.

prajitura_gabriela

Prajitura “Gabriela”

E foarte dulce, are multe calorii insa … e irezistibila! Incercati!
No ratings yet
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 30 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 12 portii
Calorii 446 kcal

Ingrediente
  

Blatul

  • 5 buc albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • 200 g nuci macinate

Crema

  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 5 buc galbenusuri de ou
  • 2 linguri faina alba
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat (optional)

Instructiuni
 

Blatul

  • Ingrediente pentru blat
    Prajitura Gabriela
  • Separati albusele…
    Prajitura Gabriela
  • Bateti-le spuma…
  • … adaugati treptat zaharul …
    Prajitura Gabriela
  • … si in final nuca …
  • Impartiti compozitia in trei ….
    Prajitura Gabriela
  • … si coaceti fiecare foaie cate 20 minute la 180℃
    Prajitura Gabriela

Crema

  • Ingredientele pentru crema
    Prajitura Gabriela
  • Folositi galbenusurile…
  • … adaugati zaharul …
  • … faina (si, daca doriti, zaharul vanilat)…
    Prajitura Gabriela
  • … amestecati bine …
  • … adaugati laptele si amestecati din nou …
    Prajitura Gabriela
  • Turnati compozitia intr-o cratita ….
    Prajitura Gabriela
  • … si fierbeti in bain-marie pana se ingroasa.
  • Frecati bine untul …
  • … adaugati treptat compozitia cu oua, racita in prealabil …
  • … amestecati bine pana se omogenizeaza …
    Prajitura Gabriela
  • Montati prajitura si … e gata!

Reteta video

https://youtu.be/KL7wgiwtB1g

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 446kcalCarbohydrates: 45gProtein: 6gFat: 27gSaturated Fat: 10gPolyunsaturated Fat: 6gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 1gCholesterol: 120mgSodium: 39mgPotassium: 136mgFiber: 0.67gSugar: 43gVitamin A: 408IUCalcium: 30mgIron: 0.375mg
Keyword prajitura gabriela
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi