august 6

“Placinte impaturate”

0  comments

“Placinte impaturate” este tipul acela de reteta care ne amiteste de copilarie si de cei dragi. Are ghilimele pentru ca titulatura nu e prea corecta, insa asa cum e ea ortografiata, ne aduce aminte de matusa care o facea ori de cate ori i se cerea, numai ca sa ne faca placere.

Ca sa va dam un termen de comparatie, seamana cu un fel de foietaj, facut mai simplu, cu mai mult ulei (nu erau vremuri prea usoare!), sau, ca sa rezumam, e un fel de ruda saraca a foietajului. Va asiguram insa ca daca o faceti corect o sa va satisfaca din plin.

O puteti servi atat sarata (cu orice branza doriti, de obicei cascaval, telemea sau cas toate rase) sau cu ceva dulce, magiun sau dulceata de orice fel. Ea a fost conceputa, credem, pentru varianta sarata. Zaharul pe care il adaugati ajuta doar la dospirea aluatului si nu ar trebui sa contribuie la gust, daca respectati cu strictete reteta.

Cateva “ponturi” sunt necesare, totusi. 1) In primul rand faina: alegeti o faina de cea mai buna calitate, foarte fina si alba. Daca faina e de o calitate indoielnica, atunci nu trebuie sa va asteptati la rezultate extraordinare. 2) Atunci cand framantati aluatul si constatati ca este cam tare, puteti sa adaugati apa pentru a-l aduce la consistenta “molcut”. 3) Este esential sa adaugati putina faina cand puneti ulei pe coca intinsa, in caz contrar uleiul intra in aluat si nu se mai produce “foietarea”. 4) Cand frigeti placinta, nu puneti ulei in mod excesiv; e suficient sa utilizati un recipient spary, cat sa umeziti tigaia. 5) Placintele se mananca atunci cand sunt gata, calde de pe foc. Reci nu mai au aceeasi savoare. 6) Daca doriti, puteti face rulou cu ou (“egg roll”) daca dupa ce ati facut placinta, in aceeasi tigaie faceti omleta, o prajiti pe o parte, o intoarceti si puneti deasupra placinta pana se face si a doua parte a omletei. Ulterior impaturiti sub forma de rulou, cu umplutura pe care o preferati (sunca, avocado, ceapa, ardei, rosii, branza moale etc.).

Daca doriti ceva in acelasi stil, de data aceasta cu foietaj, puteti incerca si Oua in foietaj sau ceva dulce, Foietaj cu pere branza nuci si miere .

placinte impaturate

“Placinte impaturate”

O reteta de la una dintre matusi, ardeleanca…
No ratings yet
Timp de preparare 1 hour 20 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 6 bucati

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 475 g faina alba (tip 000)
  • 2 linguri zahar
  • linguri ulei de floarea soarelui
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele
  • Amestecati faina cu sarea
  • … adaugati zaharul …
  • … uleiul …
    placinte impaturate
  • … si apa …
  • Framantati un aluat molcut, timp de 5 – 6 minute
    placinte impaturate
  • … ungeti-l cu putin ulei …
  • … si lasti sa creasca o ora …
  • Dupa ce a crescut faceti un sul de 5 cm diametru…
    placinte impaturate
  • Taiati in 5 sau 6 bucati….
  • … Faceti bilute si acoperiti-le …
  • Luati cate o biluta si intindeti-o cu sucitorul la grosimea de 2 mm
    placinte impaturate
  • … turnati ulei si presarati putina faina …
    placinte impaturate
  • Faceti o taietura pe directia unei raze…
  • … si rulati dupa ea …
  • … asa arata impaturita …
    placinte impaturate
  • … apasati capetele …
  • … ca sa formati o noua biluta …
  • Intindeti-o cu sucitorul …
    ca sa formati o noua biluta
  • Frigeti in tigaie in foarte putin ulei.
  • Serviti cu branza preferata …
    placinte impaturate

Reteta video

https://youtu.be/3IqBugwapzo
Keyword placinte impaturate
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

Ratingul retetei




{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

ianuarie 14, 2025

Ceva rapid, gustos si la indemana oricui Mergi

ianuarie 9, 2025

Un altfel de napolitana, mai fina si mai

ianuarie 4, 2025

O reteta cu manopera usoara insa care cere