ianuarie 21

Chifle cu aluat cu cartofi

0  comments

Chifle cu aluat cu cartofi este un preparat delicioas care se poate servi atât la felul principal, cât și ca aperitiv. Asta numai daca ii adaugati branza, mezeluri sau legume proaspete. Este un tip de pâine plată, proaspătă și pufoasă, care se coace în tavă și este presărată de obicei cu diverse toppinguri. Acestea ar putea fi cartofi, roșii, usturoi și ierburi aromatice.

Ingredientele necesare pentru a face chifle cu aluat cu cartofi sunt făina, drojdia, sarea, uleiul de măsline și apa. Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare și se amesteca bine până când obținem o aluată elastică și netedă. Aluatul se lasă apoi să crească într-un loc cald timp de aproximativ doua ore, până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se întinde într-o tavă mare fara a-l framanta, ca sa nu scoatem aerul din el. Se coace apoi în cuptorul încins până când devine rumenă și crocantă.

Chiflele cu aluat cu cartofi pot fi servite calde sau la temperatura camerei. Pot fi savurate alături de un pahar de vin sau de o salată proaspătă. Este o alegere perfectă pentru o cină în familie sau pentru o întâlnire cu prietenii. Sunt ușor de preparat și foarte gustoase. În plus, pot fi personalizate în funcție de gusturile fiecăruia, prin adăugarea de toppinguri diferite.

Daca doriti ceva asemanator, ati putea incerca si paine (lipie) Naan sau retese .

chifle cu cartofi

Chifle cu cartofi

Mama AD
O reteta de chifle care pot fi pastrate mai mult timp
3.34 from 3 votes
Timp de preparare 2 hours 10 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 2 hours 25 minutes
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 8 portii
Calorii 1483 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 630 grame faina alba
  • 500 grame cartofi fierti
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 grame zahar
  • 7 grame drojdie uscata (un plic)
  • sare
  • rozmarin (se pune initial in uleiul de masline)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Chifle cu cartofi
  • Adaugati laptele peste cartofii fierti.
    Chifle cu cartofi
  • Omogenizati cu mixerul vertical.
    Chifle cu cartofi
  • Adaugati uleiul in care a stat rozmarinul.
    Chifle cu cartofi
  • … apoi zaharul, drojdia si sarea…
    Chifle cu cartofi
  • Adaugati treptat faina si framantati ca sa omogenizati compozitia.
    Chifle cu cartofi
  • Lasati la dospit, acoperit cu folie, timp de 2 ore.
    Chifle cu cartofi
  • Impartiti in 8 cantitatea de aluat. Puneti cate 4 in tava.
    Chifle cu cartofi
  • Aplatizati-le si turnati putin ulei de masline si (optional) adaugati rozmarin. Lasati din nou sa creasca 15 minute intr-un loc cald.
    Chfle cu cartofi
  • Coaceti la 200°C, timp de 15 minute sau pana cand devin rumene.
    Chfle cu cartofi

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 1483kcal
Keyword chifla, foccacia
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

paine


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 7, 2024

O combinatie inedita care e simplu de facut

mai 2, 2024

O combinatie mai putin utilizata, insa delicioasa, veti

aprilie 19, 2024

O mancare usor neobisnuita Mergi direct la reteta