Chifle cu aluat cu cartofi este un preparat delicioas care se poate servi atât la felul principal, cât și ca aperitiv. Asta numai daca ii adaugati branza, mezeluri sau legume proaspete. Este un tip de pâine plată, proaspătă și pufoasă, care se coace în tavă și este presărată de obicei cu diverse toppinguri. Acestea ar putea fi cartofi, roșii, usturoi și ierburi aromatice.
Ingredientele necesare pentru a face chifle cu aluat cu cartofi sunt făina, drojdia, sarea, uleiul de măsline și apa. Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare și se amesteca bine până când obținem o aluată elastică și netedă. Aluatul se lasă apoi să crească într-un loc cald timp de aproximativ doua ore, până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, se întinde într-o tavă mare fara a-l framanta, ca sa nu scoatem aerul din el. Se coace apoi în cuptorul încins până când devine rumenă și crocantă.
Chiflele cu aluat cu cartofi pot fi servite calde sau la temperatura camerei. Pot fi savurate alături de un pahar de vin sau de o salată proaspătă. Este o alegere perfectă pentru o cină în familie sau pentru o întâlnire cu prietenii. Sunt ușor de preparat și foarte gustoase. În plus, pot fi personalizate în funcție de gusturile fiecăruia, prin adăugarea de toppinguri diferite.
Daca doriti ceva asemanator, ati putea incerca si paine (lipie) Naan sau retese .
Chifle cu cartofi
Ustensile necesare
Ingrediente
- 630 grame faina alba
- 500 grame cartofi fierti
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei de masline
- 4 grame zahar
- 7 grame drojdie uscata (un plic)
- sare
- rozmarin (se pune initial in uleiul de masline)
Instructiuni
- Ingredientele
- Adaugati laptele peste cartofii fierti.
- Omogenizati cu mixerul vertical.
- Adaugati uleiul in care a stat rozmarinul.
- … apoi zaharul, drojdia si sarea…
- Adaugati treptat faina si framantati ca sa omogenizati compozitia.
- Lasati la dospit, acoperit cu folie, timp de 2 ore.
- Impartiti in 8 cantitatea de aluat. Puneti cate 4 in tava.
- Aplatizati-le si turnati putin ulei de masline si (optional) adaugati rozmarin. Lasati din nou sa creasca 15 minute intr-un loc cald.
- Coaceti la 200°C, timp de 15 minute sau pana cand devin rumene.