octombrie 11

Placinta cu aluat oparit

0  comments

Placinta cu aluat oparit este genul de mancare pe care puteti miza atunci cand mai aveti prin frigider resturi de sunca, branza si orice altceva care va place ca umplutura pentru o placinta. In mai putin de 15 minute va asiguram ca le veti “umple burtile” daca va hotarati sa o faceti.

Aluatul oparit este utilizat suficient de mult in bucataria chineza, insa mai putin la noi. Va asiguram ca nu este nimic deosebit, mai ales daca sunteti atenti la nuante: nu este “fiert”, ci doar “oparit”.

Partea deosebit de avantajoasa a retetei consta in umplutura care poate face apel la cam tot ce va trece prin cap (si, bineinteles aveti in frigider). In opinia noastra doua elemente sr fi esentiale: sunca si branza telemea (sau feta). Am vazut variante care adaugau celor doua ingrediente initiale pulpa de rosii si oregano. Dvs. insa puteti incerca orice umplutura care sa nu fie excesiv de umeda. La fel de bine puteti adauga condimentele care va plac, de la piper la ardei iute si cele mediteraneene. Un lucru nu trebuie insa sa uitati: sarea din aluat!

La sfarsitul retetei este data o varianta care se face la cuptor, 180 grade cam 35 minute. In acest caz este bine sa ungeti inainte cu ou (si sa presarati sare sau mac/susan/susan negru) pentru a obtine stralucirea apetisanta cu care ne-au obisnuit astfel de preparate.

Daca tot suntem la capitolul placinte, ati mai putea incerca si Placinta cu carne sau Placinta filo cu telemea sau ciuperci (la tigaie!).

Placinta cu aluat fiert

Placinta cu aluat oparit

O reteta gustoasa care se face in 15 minute.
No ratings yet
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 15 minutes
Fel Cina
Bucatarie Bucataria Orientala
Portii 4 portii
Calorii 520 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g faina de grau
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura unt

Umplutura

  • 50 g sunca
  • 50 g telemea
  • 1 buc rosie (optional)
  • oregano (optional)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Placinta cu aluat oparit
  • Puneti apa in tigaie si adaugati …. sarea
    Placinta cu aluat oparit
  • … si uleiul.
  • Aduceti la temperatura de fierbere.
  • Turnati faina cu ajutorul unei site….
    Placinta cu aluat oparit
  • Amestecati bine…
    Placinta cu aluat oparit
  • … pana aluatul se intareste.
  • Transferati aluatul cald pe planseta de lucru.
    Placinta cu aluat oparit
  • Intindeti-l pana la grosimea de aprox. 2-3 milimetri.
    Placinta cu aluat oparit
  • Ungeti aluatul cu unt.
  • Rulati aluatul strans…
  • Taiati aluatul in bucati de aproximativ 3 – 4 centimetri
    Placinta cu aluat oparit
  • Faceti-l bilute…
    Placinta cu aluat oparit
  • Intindeti cu sucitorul fiecare biluta pana la grosimea de 2 – 3 milimetri
  • Adaugati umplutura
    Placinta cu aluat oparit
  • Impaturiti si inchideti cu ajutorul unei furculite
    Placinta cu aluat oparit
  • Prajiti in ulei incins
  • E gata!
    Placinta cu aluat oparit

Varianta

  • Puteti sa ungeti cu ou si sa coaceti in cuptor la 180℃, timp de 35 minute.

Reteta video

https://youtu.be/den-kJbp5Os

Informatii nutritionale

Serving: 1placintaCalories: 520kcalCarbohydrates: 76gProtein: 19gFat: 14gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 5gMonounsaturated Fat: 3gCholesterol: 23mgSodium: 900mgPotassium: 139mgFiber: 3gSugar: 1gVitamin A: 165IUCalcium: 103mgIron: 1mg
Keyword Placinta cu aluat fiert
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

placinta cu aluat oparit


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi