Ceva care nu pune probleme la gatit, insa va scoate din incurcatura cand e vorba sa le dati ceva nou...
Oua in foietaj e genul de reteta pe care o faceti cand doriti sa economisiti ceva timp, sa folositi ceea ce aveti prin frigider si sa nu depuneti un efort prea mare in realizarea ei.
Cateva sfaturi sunt totusi necesare.
- 1. Ouale trebuie sa fie fierte tari; in acest fel va asigurati de forma preparatului. Oricum, oul se va face tare stand la cuptor asa ca unul moale chiar nu-si are rostul.
- 2. Cartofii trebuie sa fie facuti exact ca la piure, fara insa sa adaugati lapte. Daca doriti puteti pune putin unt, insa onctuozitatea este asigurata de grasimea din branza.
- 3. Branza trebuie sa fie tare: cascaval, goulda, cheddar sau, cel mai bine, parmezan. Exista posibilitatea sa puneti peste felia de sunca una de branza topita daca doriti neaparat. In acest caz puneti mai putina branza in piure.
- 4. Sunca trebuie sa fie taiata foarte subtire si, daca se poate, bine uscata. In principiu puteti folosi orice alt sortiment, diferit de sunca de Praga, cu conditia ca dimensiunea unei felii sa fie suficient de mare incat sa poata acoperi oul.
Daca doriti o variatiune pe aceeasi tema, puteti incerca si Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc sau Cremwursti in foietaj .
Oua in foietaj
Ceva care nu pune probleme la gatit, insa va scoate din incurcatura cand e vorba sa le dati ceva nou…
Ustensile necesare
- 1 tava
- 1 razatoare
Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- 100 g cascaval sau branza cedar (varianta: parmezan)
- 4 buc felii jambon
- 4 buc oua fierte tari
- 200 g cartofi fierti
- 1 buc ou (pentru decor)
- seminta de susan (sau mac)
- sare
- piper
- mustar (optional)
Instructiuni
- Ingredientele
- Curatati cartofii, taiati-i si fierbeti-i
- Zdrobiti-i bine si frecati-i un timp
- Adaugati sare si piper
- Adaugati branza rasa fin
- Taiati aluatul in 4 bucati de cate 12-14 cm
- Pe fiecare bucata puneti cartofii si faceti o gaura pentru ou
- Adaugati sunca si oul
- Inchideti fiecare patrat
- Ungeti cu ou si presarati susan
- Dati la cuptor 25-30 minute la 180℃
- E gata!
Reteta video
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️