Placinta cu branza/carne seamna, in ceea ce priveste compozitia pufoasa, cu un croissant. Ca si in cazul croissantului, se munceste ceva la impaturiri! Puteti sa optati pentru mai multe variante: cu carne, cu branza de vaci dulce, cu amestec de telemea cu branza de vaci, cu branza de vaci si cascaval etc. Din experienta noastra variantele sarate ies cel mai bine, datorita consitentei aluatului, cand cei care o servesc se asteapta la consistenta unei placinte si nu a unui croissant.
Cateva observatii privind partea practica. 1) Fiind vorba de o coca cu drojdie, dupa ce o faceti, este de dorit sa o lasati sa creasca bine, acoperita, intr-un loc caldut. Pentru rezultate foarte bune, doua ore sunt suficiente. 2) Puteti face oricat de multe impaturiri ale aluatului doriti, conditia esentiala este ca de fiecare data sa aveti rabdare sa il lasati la racit suficient de mult, astfel incat untul sa nu ramana prea moale. 3) Este absolut necesar ca, la impaturirea finala, capetele sa fie deasupra umpluturii, astfel incat aceasta sa nu curga in exterior, chiar daca, prin crestere, capetele se pot desprinde. Daca se desprind, aceasta e in avantajul Dvs. pentru ca se vede ce e inauntru si asta face sa creasca implicit asteptarile mesenilor.
Daca doriti sa vedeti si alte retete din aceeasi gama, ati putea sa va uitati si la Chifle cu aluat cu cartofi sau la Conuri din foi subtiri cu branza.
Placinta cu branza/carne
Ustensile necesare
Ingrediente
- 300 g faina alba
- 200 g unt
- 2 linguri smantana
- 30 g drojdie
Umplutura
- 300 g branza (cantitatea e optionala) (de vaci sau telemea/cascaval)
- 300 g carne tocata (trasa cu ceapa, sare si piper)
Instructiuni
- Ingredientele pentru aluat
- Amestecati faina cu drojdia …
- … si smantana.
- … Faceti un aluat ….
- … acoperiti cu folie si dati la frigider 1 sau 2 ore.
- Intindeti aluatul …
- … Imprastiati untul …
- Rulati aluatul …
- … si taiati-l in 3 bucati …
- Intindeti fiecare bucata si rulati-o …
- … impachetati-le in folie si dati la frigider …
- Repetati de cateva ori … (2-4 ori)
- Intindeti si puneti pe fiecare branza…
- … sau carne …
- Impaturiti…
- Dati la cuptor la 180℃ 50 de minute …
- E gata!