ianuarie 4

Placinta cu branza/carne

0  comments

Placinta cu branza/carne seamna, in ceea ce priveste compozitia pufoasa, cu un croissant. Ca si in cazul croissantului, se munceste ceva la impaturiri! Puteti sa optati pentru mai multe variante: cu carne, cu branza de vaci dulce, cu amestec de telemea cu branza de vaci, cu branza de vaci si cascaval etc. Din experienta noastra variantele sarate ies cel mai bine, datorita consitentei aluatului, cand cei care o servesc se asteapta la consistenta unei placinte si nu a unui croissant.

Cateva observatii privind partea practica. 1) Fiind vorba de o coca cu drojdie, dupa ce o faceti, este de dorit sa o lasati sa creasca bine, acoperita, intr-un loc caldut. Pentru rezultate foarte bune, doua ore sunt suficiente. 2) Puteti face oricat de multe impaturiri ale aluatului doriti, conditia esentiala este ca de fiecare data sa aveti rabdare sa il lasati la racit suficient de mult, astfel incat untul sa nu ramana prea moale. 3) Este absolut necesar ca, la impaturirea finala, capetele sa fie deasupra umpluturii, astfel incat aceasta sa nu curga in exterior, chiar daca, prin crestere, capetele se pot desprinde. Daca se desprind, aceasta e in avantajul Dvs. pentru ca se vede ce e inauntru si asta face sa creasca implicit asteptarile mesenilor.

Daca doriti sa vedeti si alte retete din aceeasi gama, ati putea sa va uitati si la Chifle cu aluat cu cartofi sau la Conuri din foi subtiri cu branza.

Placinta cu branza/carne

Placinta cu branza/carne

O reteta cu manopera usoara insa care cere rabdare si timp…
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
4 hours
Timp total 4 hours 15 minutes
Fel Cina
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 6
Calorii 445 kcal

Ingrediente
  

  • 300 g faina alba
  • 200 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 30 g drojdie

Umplutura

  • 300 g branza (cantitatea e optionala) (de vaci sau telemea/cascaval)
  • 300 g carne tocata (trasa cu ceapa, sare si piper)

Instructiuni
 

  • Ingredientele pentru aluat
    Placinta cu branza/carne
  • Amestecati faina cu drojdia …
  • … si smantana.
  • … Faceti un aluat ….
    Placinta cu branza/carne
  • … acoperiti cu folie si dati la frigider 1 sau 2 ore.
    Placinta cu branza/carne
  • Intindeti aluatul …
  • … Imprastiati untul …
  • Rulati aluatul …
    Placinta cu branza/carne
  • … si taiati-l in 3 bucati …
  • Intindeti fiecare bucata si rulati-o …
  • … impachetati-le in folie si dati la frigider …
  • Repetati de cateva ori … (2-4 ori)
  • Intindeti si puneti pe fiecare branza…
    Placinta cu branza/carne
  • … sau carne …
    Placinta cu branza/carne
  • Impaturiti…
  • Dati la cuptor la 180℃ 50 de minute …
  • E gata!
    Placinta cu branza/carne

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 445kcalCarbohydrates: 38gProtein: 6gFat: 29gSaturated Fat: 18gPolyunsaturated Fat: 1.3gMonounsaturated Fat: 8.2gTrans Fat: 0.88gCholesterol: 84mgSodium: 6.5mgPotassium: 77mgFiber: 2.5gSugar: 0.35gVitamin A: 1350IUCalcium: 7mgIron: 0.68mg
Keyword placinta cu branza/carne
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

placinta cu branza/carne


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi