Conuri din foi subtiri cu branza e cumva o reinterpretare a strudelului cu branza sarata. Diferenta esentiala consta in faptul ca de aceasta data puteti obtine o suprafata mai mare din foi care sa fie bine prajita si, din acest motiv, atunci cand musafirii o vor gusta va face “crantz”! Cum bine stiti si zgomotele au rolul lor in aprecierea – subiectiva, cum altfel? – unui preparat.
Cateava observatii sunt insa strict necesare:
Foile se cumpara din comert unde pachetul standard are 400 g, lucru evidentiat dealtfel in ingredientele retetei.
Atat telemeaua cat si – mai ales – branza de vaci trebuie sa fie foarte bine scurse. Va sugeram sa le puneti la scurs cu o noapte inainte. In caz contrar foile se vor umezi si nu vor mai fi crocante peste tot.
In principiu puteti utiliza orice tip de ulei, insa de obicei se foloseste cel rafinat, de floarea soarelui.
Daca nu puneti suficient ulei, conurile nu se vor desface sub forma dorita atunci cand apasati cu degetul cilindrii rezultati prin taiere.
Reteta se poate transforma in desert, dupa cum doriti, daca folositi pentru umplutura doar branza de vaci, zahar vanilat si, eventual, stafide.
Daca doriti sa incercati si altceva cu foi subtiri, puteti sa faceti Placinta cu mere (Strudel cu mere) la fel de rapida, dar cumva mai putin crocanta.
Conuri din foi subtiri cu branza
Ustensile necesare
- 1 planseta
- 1 sticla spray pentru ulei
- 1 pensula silicon
Ingrediente
- 1 pachet foi filo (subtiri) (din comert)
- 300 g branza de vaci
- 100 g telemea
- 1 buc ou
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Instructiuni
- Ingredientele
- Amestecati branza de vaci cu telemeaua …
- … adaugati si oul …
- Intindeti o singura foaie pe planseta …
- … ungeti-o selectiv cu ulei …
- … rulati-o strans …
- … intindeti si ungeti cu ulei a doua foaie …
- … puneti-o la un capat pe prima si rulati-le strans …
- … pana cand se termina, apoi taiati la 1,5 – 2 cm…
- … taiata arata cam asa …
- Apasati cu degetul fiecare bucata ca sa realizati conul si umpleti cu branza
- … puneti-le in tava …
- … coaceti la 180℃ pentru 25-30 minute (sau pana se rumenesc usor)
- Sunt gata!