august 27

Pateuri melci cu ansoa

Pateuri melci cu ansoa este o reteta pe care o folosim atunci cand sosirea unor oaspeti este atat de iminenta incat, daca ajung la timp, trebuie sa astepte ca pateurile sa se raceasca. Stim, mirosul senzational va face ca nerabdarea sa creasca, insa asta se va traduce pentru Dvs. intr-un succes ulterior asigurat.

Ingredientele sunt comune, se procura din comert, orice supermarket le are. De obicei o foaie de 400 grame de foietaj ajunge pentru o portie. Veti vedea daca trebuie o cantitate dubla din fiecare ingredient dupa succesul pe care il veti avea. O nota aparte trebuie sa faca maslinele, neaparat verzi si umplute – daca se poate – cu gogosari sau ardei. (Nu fiti meschini cu cantitatile, exceptie fac doar cei care tin regim fara sare).

Asa cum bine stim, pateurile melci cu ansoa se vor foieta perfect daca incalziti initial cuptorul la temperatura mare (180 grade C) coaceti initial 5-10 minute la aceasta temperatura si ulterior o reduceti cu 20-30 grade C pana la epuizarea celor 25-30 minute recomandate in total.

pateuri melci cu ansoa

Pateuri melci cu ansoa

No ratings yet
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 25 minute
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 6

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g aluat foietaj (din comert)
  • 1/2 borcanel ansoa
  • 200 g masline fara samburi (de preferat verzi (cu cimbru, numai daca aveti!))
  • 10 g capere

Instructiuni
 

  • Ingredientele
  • Se dau la mixer maslinele verzi fara samburi si se intinde foaia de aluat foietaj
  • La unul dintre capete se pun fileurile de ansoa si caperele
  • Se ruleaza totul si se taie in bucati de 1 cm.
  • Se dau la cuptor 25 de minute: 5 minute la 200° C apoi 20 minute la 170° C
    pateuri melci cu ansoa
  • Sunt gata!
    pateuri melci cu ansoa
Keyword pateuri cu ansoa
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca doriti alte aperitive, le puteti gasi si aici.

Puteti incerca si…


Tags

ansoa, masline, pateuri


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

octombrie 9, 2021

O reteta cu o combinatie inedita de mustar

octombrie 2, 2021

Ceva inedit, daca nu faceti parte din categoria

septembrie 25, 2021

Un desert simplu, insa rapid si gustos. Mergi