februarie 23

Pateuri cu carne

0  comments

Daca doriti un aperitiv satios si usor de facut, puteti recurge la pateuri cu carne. Este un preparat la indemana oricui, care utilizeaza un minim de ingrediente. Asta nu inseamna ca dumneavoastra nu puteti sa schimbati reteta dupa cum credeti de cuviinta si, mai ales, dupa ceea ce aveti in frigider. Este acel tip de reteta pe care o faceti ca sa fiti siguri ca “le umpleti burtile”. Experienta noastra arata ca, fiind deosebit de satioase, fiecare mesean normal va putea manca maximum doua bucatele.

Sa trecem acum la secretele care va asigura reusita in mod absolut. Prima discutie ar fi cea referitoare la carnea tocata. Noi am tras-o in tigaie bine de tot, deoarece nefiind coapta decat in mod indirect, prin aluatul foietaj, s-ar fi putut sa nu se gateasca suficient. O mentinere mai indelungata, pana se cocea, ar fi dus inevitabil la arderea aluatului. Dealtfel, ca la orice preparat cu foietaj, momentul scoaterii din cuptor este dictat de obtinerea binecunoscutei culori aurii.

Pentru a fi siguri ca nu se imprastie, am adaugat in carnea pusa pe foietaj un ou batut, cel care asigura omogenitatea umpluturii. Daca doriti, puteti sa obtineti acelasi rezultat daca adaugati mozzarela sau cascaval date prin razatoare. In acest caz, preparatul va fi insa extrem de satios!

Un ultim truc este dat de faptul ca nu trebuie sa rulati prea strans aluatul. Aceasta pentru ca trebuie sa ii dati sansa sa se expandeze si la interior, altfel va fi necopt!

In final va oferim variatiuni pe aceeasi tema: Cremwursti in foietaj sau Bradut din foietaj ele fiind la fel de expeditive si gustoase.

rulada_foietaj_carne_

Pateuri cu carne

O reteta usor de facut si cu un rezultat … deosebit de satios!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 40 minutes
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 6 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g carne de porc tocata
  • 2 buc oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    rulada_foietaj_carne_
  • Trageti ceapa cu putin ulei
    rulada_foietaj_carne_
  • Adaugati carnea tocata…
    rulada_foietaj_carne_
  • … sare si piper
    rulada_foietaj_carne_
  • Puneti carnea trasa amestecata cu un ou pe aluat
    rulada_foietaj_carne_
  • Faceti un rulou..
    rulada_foietaj_carne_
  • Taiati si puneti in tava la cuptor
  • Sunt gata!
    rulada_foietaj_carne_

Reteta video

https://youtu.be/SJ1KaiILZWM
Keyword pateuri, pateuri cu carne
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 7, 2024

O combinatie inedita care e simplu de facut

mai 2, 2024

O combinatie mai putin utilizata, insa delicioasa, veti

aprilie 19, 2024

O mancare usor neobisnuita Mergi direct la reteta