mai 8

Pateuri cu nutella

0  comments

Stim, o sa spuneti ca pateuri cu nutella este o reteta la indemana oricui. Si chiar este! Ne-am hotarat sa o publicam nu ca sa invatam ceva absolut inedit. Scopul declarat este sa va invatam cateva trucuri care sa va ajute la orice reteta care implica aluatul foietaj. Si da, ca sa va reamintim un gust pe care l-ati experimentat in copilarie, cel de zahar ars. Recunoastem insa ca “ars” si “aluat foietaj” nu e o alaturare prea fericita. Asta ca sa nu spunem mai mult…

Primul lucru pe care trebuie sa vi-l spunem se refera la temperatura la care coaceti aluatul foietaj. Ca sa fim foarte exacti, este vorba despre doua “paliere de temperatura”. Si asta ca sa fiti siguri intotdeauna ca aluatul se foieteaza perfect. La inceput, cuptorul trebuie incalzit la 180 grade Celsius. Dupa ce ati introdus aluatul, lasati-l la aceasta temperatura pentru 10 minute. O data scurse cele 10 minute, reduceti temperatura cu 20 de grade Celsius, deci potriviti-o la 160 de grade Celsius si lasati sa se coaca pentru inca 20 -25 de minute, dupa ce culoare a foietajului doriti sa obtineti. Daca respectati aceasta sugetie, va garantam ca veti avea intotdeauna o foietare bine conturata atunci cand lucrati cu aluat foietaj.

Cel de-al doilea sfat se refera la reteta de fata. Ca sa reusiti un gust savuros de zahar ars, trebuie sa va asigurati ca ati introdus in aluat, cu sucitorul, prin apasare, zaharul tos. Puteti folosi zahar tos alb sau brun, dupa preferinta. Mai mult, daca aveti un cuptor modern, cu sistem de incalzire atat pe suprafata de jos cat si cea de sus, atunci, pentru a obtine o caramelizare uniforma, selectati doar incalzirea inferioara pentru primele 10 minute si ulterior ambele (inferioara si superioara) pentru restul timpului. Acest procedeu tine cont de faptul ca tava insasi are o inertie termica care impiedica de obicei coacerea uniforma. Speram sa va placa!

Daca doriti, puteti incerca si alte retete cu aluat foietaj: Pateuri melci cu ansoa sau Bradut din foietaj.

pateuri cu nutella

Pateuri cu nutella

Secretul sta in gustul de zahar ars!
No ratings yet
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Romaneasca

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g aluat foietaj (din comert)
  • 50 g zahar tos
  • 100 g nutella

Instructiuni
 

  • Ingredientele
  • Imprastiati zaharul tos si apasati-l bine cu sucitorul…
    pateuri cu nutella
  • Intoarceti invers foaia…
    pateuri cu nutella
  • Taiati dreptunghiuri potrivite….
    pateuri cu nutella
  • Adaugati nutella…
    pateuri cu nutella
  • Impaturiti…
    pateuri cu nutella
  • Puneti la copt la 180℃ primele 10 minute si la 160℃ urmatoarele 25 pe o foaie din teflon.
    pateuri cu nutella
  • Cand sunt gata, zaharul trebuie sa fie caramelizat…
    pateuri cu nutella
  • … cam asa…
    pateuri cu nutella

Reteta video

https://youtu.be/8DcHK0yvUkg
Keyword pateuri cu nutella
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

pateuri cu nutella


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat