Paste cu ton creveti fistic si sofran este genul de reteta care se face extrem de usor daca aveti pregatite toate ingredientele din timp. Nu necesita cine stie ce indemanare culinara si, in consecinta, este recomandata incepatorilor intr-ale meseriei sau celor care vor sa-si surprinda cunostintele cu ceva neobisnuit. Pentru ca, trebuie sa recunosatem, crevetii si sofranul nu fac parte dintre ingredientele comune. Asta chiar daca, din motive binecunoscute, multi romani s-au familiarizat cu ele lucrand in Italia sau Spania sau mergand in concediu in Grecia.
Reteta de paste cu ton creveti fistic si sofran este genul de reteta care se face extrem de usor daca aveti la indemana toate ingredientele.va propune utilizarea spaghetelor, insa nu este obligatoriu sa le alegeti. Daca stiti sa faceti linguini, ele pot suplini prima optiune cu acelasi succes. Ambele insa trebuie sa fie “al dente”, deoarece textura este esentiala la aceasta mancare. Ea este, veti vedea, o combinatie fericita intre duritatea pastelor si moliciunea crevetilor. La asta se mai adauga si aromele inedite (pentru multi dintre noi) induse de fistic si sofran. Din acest motiv ele nu trebuie sa lipseasca, in niciun caz. Daca nu le aveti, nu va apucati de reteta! Chiar daca au un pret mai mare, va asiguram ca merita fiecare banut, mai ales ca nu este vorba de cantitati impresionante.
Daca aceasta combinatie paste-fructe de mare va place, ati mai putea incerca si salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza) o reteta la fel de simplu de facut si la fel de gustoasa. Sau salata de ton cu paste, maioneza si porumb unde maiestria culinara a barbatilor care, in bucatarie, sustin ca au doua maini stangi, dreptaci fiind, este pusa in evidenta fara putinta de tagada.
Paste cu ton, creveti, fistic si sofran
Ustensile necesare
Ingrediente
- 200 g ton (din conserva)
- 150 g spaghete (sau linguine)
- 50 g parmezan (sau o alta branza tare)
- 4 linguri de otet
- 2 fileuri de sardine maruntite
- 4 creveti
- 2 cepe
- 15 g patrunjel proaspat
- ulei de masline
- sofran (cateva fire)
Instructiuni
- Ingredientele.
- Taiati ceapa rondele.
- Combinati sofranul cu otetul.
- Zdrobiti fisticul in bucati nu prea mari.
- Puneti fileurile de sardea cu uleiul de masline si batonul de scortisoara in tigaie si trageti un minut.
- Adaugati ceapa taiata rondele si trageti pana devine translucida.
- Adaugati in final crevetii.
- Si ulterior, otetul cu sofranul.
- Cand celelalte ingrediente s-au gatit, puneti spaghetele fierte "al dente".
- In final presarati parmezan sau o alta branza tare.
- E gata!