Reteta de sandvici cald cu ton este exemplul graitor al modului in care puteti sa realizati variatiuni pe aceeasi tema. Daca ea este cea a sendvisului, bineinteles. Si asta din mai multe motive. In primul rand puteti sa “umblati” la cantitati in functie de preferinte. Si nu numai in functie de ele, ci si de ceea ce aveti prin frigider. Este reteta perfecta pentru momentul cand veniti obosita din oras si ceilalti, desi v-au insotit, asteapta sa-i hraniti.
Sa va venim in ajutor cu cateva sugestii si comentarii. In primul rand tonul; nu trebuie sa fie in suc propriu, ci in ulei (preferabil de masline, nu e o diferenta esentiala ca pret fata de cel de floarea soarelui). Varianta in suc propriu ar face sandviciul cald cu ton cam innecacios, in pofida existentei cascavalului topit. Si pentru ca am ajuns la cascaval, va putem spune ca aici ati putea incerca, in cazul in care aveti, sa il inlocuiti cu branza Gouda sau Cedar. Asta ar duce la un sandvici cald cu ton ceva mai picant, daca asta va place mai mult.
Daca va vine mai usor, puteti praji feliile de paiine cu ajutorul unui prajitor vertical. Asa numitul “sandwich maker” nu este potrivit, din cauza ca ar presa excesiv feliile de paine si – eventual – branza. Nu renuntati insa la unt pentru ca inmoaie, atat cat este necesar, painea. In ceea ce priveste gogosarul, daca preferati varianta in otet, trebuie sa aveti in vedere sa il scurgeti bine inainte de a-l folosi. Sandviciul cald cu ton trebuie sa fie putin crocant, nu credeti?!
In cazul in care doriti sa extindeti aventura Dvs. culinara tot la capitolul conserva de ton, puteti incerca si salata de ton cu paste, maioneza si porumb sau salata cu avocado, ton si naut care sunt la fel de usor de facut. Si nici nu presupun sa aveti niste ingrediente deosebite!
Sandvici cald cu ton
Ustensile necesare
Ingrediente
- 140 g ton (conserva de ton in ulei de masline, cu uleiul scurs)
- ¼ cana maioneza
- 2 lingurite mustar Dijon
- ½ tulpina de telina verde (taiata marunt)
- 40 grame ciuperci (taiate marunt)
- ½ gogosar in otet (taiat marunt)
- ½ salota (sau ceapa rosie) (taiata marunt)
- patrunjel proaspat (dupa gust, taiat marunt)
- 2½ lingurite unt
- 2 felii felii de paine prajita
- 4 felii cascaval sau branza cedar (taiat subtire)