Paste cu creveti si rosii uscate este reteta ideala pentru un pranz de weekend. Se face relativ usor insa trebuie sa alocati aproximativ o ora ca sa fie totul gata. O veti servi imediat ce se termina, insa daca va mai ramane ceva, va rezista in frigider cam 3-4 zile daca o puteti pune intr-o cutie etansa, eventual vidata. Nu va sfatuim sa o puneti in congelator, deoarece sosul cremos isi va pierde consistenta de indata ce va fi dezghetat.
Elementul esential al retetei este sosul care contine smantana, rosii uscate, usturoi, busuioc si sare. Daca l-ati redus prea mult, este suficient sa pastrati putina apa de la fierberea pastelor si sa o adaugati pana la consistenta dorita.
De asemenea este bine de stiut ca puteti folosi uleiul de masline in care au stat rosiile uscate la soare. In principiu se pot folosi orice fel de paste, cele mai bune fiind insa “farfale” sau “penne” deoarece retin mai bine sosul.
Este posibil sa faceti o varianta “fara gluten” in cazul in care alegeti pastele adecvate acestei optiuni. Desi suntem aproape siguri ca reteta va constitui un real succes va mai putem propune si paste cu ton creveti fistic si sofran sau paste cu pui, lamaie si capere.
Paste cu creveti si rosii uscate
Ustensile necesare
Ingrediente
- 230 g paste
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi (zdrobiti)
- ¼ lingurita sare
Pentru sos
- 120 g rosii uscate la soare
- 4 catei de usturoi (zdrobiti)
- ½ cana smantana groasa
- 1 lingura busuioc uscat
- ¼ lingurita ardei iute (fulgi)
- ⅛ lingurita paprika
- ¼ lingurita sare
- ½ cana apa (in care au fiert pastele (optional!))
- 2 buc ceapa verde
Instructiuni
- Ingredientele
- Fierbeti pastele conform instructiunilor; pastrati ½ de cana de apa!
- Incingeti uleiul si adaugati crevetii, usturoiul zdrobit si sarea; frigeti 1 minut si apoi intoarceti crevetii pentru 30 de secunde.
- Scoateti pe o farfurie.
Sosul
- In aceeasi tigaie puneti usturoi, rosiile uscate si trageti-le aproximativ un minut, pana mirosul de usturoi devine pregnant.
- Adaugati smantana si aduceti la fierbere.
- Reduceti amestecul. Adaugati restul ingredientelor. Turnati putina apa de la paste daca sosul e prea dens.
- Adaugati crevetii si ceapa.
- E gata!