noiembrie 12

Paste cu crema de cartofi si carnati

Paste cu crema de cartofi si carnati este acel tip de reteta care desi a fost inventat in peninsula, are un ingredient esential lipsa: rosiile. Daca v-ati saturat de “pomodori”, “pomodori pelati”, “sugo di pomodori” “pomodori secchi” ei bine, aceasta e reteta pe care o cautati.

Italienii o fac de obicei cu carnati proaspeti, insa puteti folosi orice tip de carnati pe care ii aveti la indemana. Am indrazni sa spunem ca daca sunt si afumati, cu atat mai bine. Este esential sa utilizati un vin de calitate, altfel acreala binecunoscuta a unei posirci autohtone ar estompa definitiv contributia la gust a celorlalte ingrediente. Pentru ca a venit vorba de ingrediente, va rugam sa observati ca dincolo de lipsa rosiilor, stralucesc prin absenta clasicele rozmarin, oregano, busuioc etc. Cu toate acestea, nucsoara si vinul le suplinesc cu brio, ca sa nu mai amintim de continul in condimente al carnatilor. (Nu, de usturoi nu puteti scapa!)

O atentie deosebita trebuie sa o acordati cartofilor. E de preferat sa utilizati tipul fainos (cei albi) al acestora, din simplul fapt ca nu se aglutineaza asa rapid. Totusi, se pot folosi si restul, avand insa in verere ca va fi necesar sa adaugati o cantitate mai mare din apa in care au fost fierti. (Daca nu puneti apa din timp, riscati sa ardeti motorul mixerului datorita vascozitatii excesive a amestecului de cartofi!)

In cazul in care nu v-am convins deocamdata, si sunteti decisi totusi sa folositi cartofii care incoltesc in camara, ati putea sa aruncati o privire peste Cartofi cu ciuperci la cuptor sau Cartofi frantuzesti. Sunt la fel de gustoase si usor de facut.

paste_crema_cartofi_carnati

Paste cu crema de cartofi si carnati

Tata AD
Binecunoscutele paste, de data aceasta impreuna cu un sos inedit.
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 15 minute
Timp total 25 minute
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 4
Calorii 453 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 5 buc cartofi fierti (fainosi)
  • 400 g paste
  • 3 linguri parmezan ras (sau alta branza rasa)
  • 1 buc ceapa
  • 500 g carnati (bine afumati)
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 cana apa in care au fiert cartofii

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Taiati carnatii si dati branza prin razatoare
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Fierbeti cartofii cu putina sare
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Adaugati branza rasa si nucsoara
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Mixati…
    paste_crema_cartofi_carnati
  • …. turnand apa in care au fiert cartofii pentru a obtine consistenta unei creme
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Trageti putin ceapa…
    paste_crema_cartofi_carnati
  • … apoi carnatii cu putin vin…
    paste_crema_cartofi_carnati
  • Adaugati pastele fierte dupa instructiunile de pe pachet…
    paste_carnati_sos_de_cartofi_
  • … si crema de cartofi.
    paste_carnati_sos_de_cartofi_
  • Amestecati bine…
    paste_carnati_sos_de_cartofi_
  • E gata!
    paste_carnati_sos_de_cartofi_

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 453kcal
Keyword paste cu carnati, sos de cartofi
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

paste cu crema de cartofi si carnati


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 3, 2023

O reteta la indemana oricui doreste sa o

ianuarie 27, 2023

O reteta la indemana oricui doreste sa o

ianuarie 21, 2023

O reteta de chifle care pot fi pastrate