Paste cu crema de cartofi si carnati este acel tip de reteta care desi a fost inventat in peninsula, are un ingredient esential lipsa: rosiile. Daca v-ati saturat de “pomodori”, “pomodori pelati”, “sugo di pomodori” “pomodori secchi” ei bine, aceasta e reteta pe care o cautati.
Italienii o fac de obicei cu carnati proaspeti, insa puteti folosi orice tip de carnati pe care ii aveti la indemana. Am indrazni sa spunem ca daca sunt si afumati, cu atat mai bine. Este esential sa utilizati un vin de calitate, altfel acreala binecunoscuta a unei posirci autohtone ar estompa definitiv contributia la gust a celorlalte ingrediente. Pentru ca a venit vorba de ingrediente, va rugam sa observati ca dincolo de lipsa rosiilor, stralucesc prin absenta clasicele rozmarin, oregano, busuioc etc. Cu toate acestea, nucsoara si vinul le suplinesc cu brio, ca sa nu mai amintim de continul in condimente al carnatilor. (Nu, de usturoi nu puteti scapa!)
O atentie deosebita trebuie sa o acordati cartofilor. E de preferat sa utilizati tipul fainos (cei albi) al acestora, din simplul fapt ca nu se aglutineaza asa rapid. Totusi, se pot folosi si restul, avand insa in verere ca va fi necesar sa adaugati o cantitate mai mare din apa in care au fost fierti. (Daca nu puneti apa din timp, riscati sa ardeti motorul mixerului datorita vascozitatii excesive a amestecului de cartofi!)
In cazul in care nu v-am convins deocamdata, si sunteti decisi totusi sa folositi cartofii care incoltesc in camara, ati putea sa aruncati o privire peste Cartofi cu ciuperci la cuptor sau Cartofi frantuzesti. Sunt la fel de gustoase si usor de facut.
Paste cu crema de cartofi si carnati
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 5 buc cartofi fierti (fainosi)
- 400 g paste
- 3 linguri parmezan ras (sau alta branza rasa)
- 1 buc ceapa
- 500 g carnati (bine afumati)
- 1 pahar vin alb
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita nucsoara
- 1 cana apa in care au fiert cartofii
Instructiuni
- Ingredientele
- Taiati carnatii si dati branza prin razatoare
- Fierbeti cartofii cu putina sare
- Adaugati branza rasa si nucsoara
- Mixati…
- …. turnand apa in care au fiert cartofii pentru a obtine consistenta unei creme
- Trageti putin ceapa…
- … apoi carnatii cu putin vin…
- Adaugati pastele fierte dupa instructiunile de pe pachet…
- … si crema de cartofi.
- Amestecati bine…
- E gata!