Macaroane cu branza (in stil american) este o reteta pe care presupunem ca ati mai incercat-o. Varianta noastra va propune un gust inedit prin prezenta unor ingrediente specifice. Stim sigur ca latinul (italianul) din Dvs. simte un disconfort la simpla idee a acestei retete. Totusi, atunci cand trebuie sa faceti fata foamei familiei si aveti ingredientele… Merita sa incercati.
Ca mai intotdeauna, si reteta de fata, ca orice alte macaroane cu branza, este iertatoare cu ingredientele. Sa nu uitam ca de fiecare data cand facem ceva nou si beneficiarii au mai mancat preparatul, inevitabil se fac comparatii. De aceea va propunem sa nu faceti schimbari radicale de prima data. Pasii mici va vor permite sa adaptati ceea ce credeti de cuviinta, pentru ca, in final, sa obtineti acceptul total.
Exista si beneficii evidente: rapiditatea executiei si lipsa unei experiente prealabile a celui care o gateste. Avand in vedere ca sunt destui bucatari amatori aflati la inceputul carierei, sau unii pur si simplu sunt siliti sa faca fata unei absente, macaroane cu branza (in stil american) e reteta perfecta. Daca totusi nu v-ati decis, ati putea incerca si paste cu sos gorgonzola sau paste cu sos bolognese.
Macaroane cu branza (in stil american)
Ustensile necesare
Ingrediente
- 450 g paste
- 3 cani branza cedar rasa
- 3 cani cascaval ras
- ¼ lingurita nucsoara
- 4 linguri unt
- 70 g unt
- ⅓ cana faina alba
- 3 cani lapte
Instructiuni
- Ingredientele…
- Amestecati untul cu faina
- … adaugati treptat laptele si omogenizati bine…
- …radeti putina nucsoara…
- Puneti apoi branza rasa si amestecati pana cand amestecul devine cremos.
- In final adaugati macaroanele fierte "al dente"
- Ungeti tava cu unt si presarati ½ din pesmet.
- Turnati macaroanele si sosul. Adaugati cealalta jumatate de pesmet deasupra.
- Dati la cuptor 35 – 40 minute la 180°C
- E gata!