martie 10

Tiramisu cu portocale

0  comments

O varianta de tiramisu la care crema, fara oua, este facuta cu suc de portocale
tiramisu cu crema de portocale

Tiramisu cu portocale pare sa fie (si poate ca este!) acea reteta care seamana cu o veche cunostinta pe care nu ati mai vazut-o demult. Ea este expresia unei adaptari la “ceea ce avem acasa”. In cazul Italiei, tara de bastina a retetei, ceea ce avem acasa inseamna masline si… potocale/mandarine.

Daca nu doriti sa fiti unul dintre cei care pastreaza traditia la modul absolut, atunci reteta de fata este pentru Dvs. Si asta din mai multe motive: 1) se face mai usor decat cea din care deriva; 2) nu aveti nicio sansa sa nu va iasa, daca respectati cantitatile (exceptie face zaharul!); 3) se face mai rapid decat cea initiala.

Mai e ceva: gustul este deosebit de ceea ce v-ati astepta in mod obisnuit. Aici trebuie sa aveti in vedere un parametru greu de stiut initial, insa usor de definit: cat de acru este sucul de portocale. Asta e bineinteles in functie de gustul dumneavoastra. Din acest motiv cantitatile de zahar trebuie luate cu titlu de sugestie. De fapt puteti sa puneti atata zahar cat doriti Dvs., sau cat va place. Cantitatile din reteta de mai jos sunt stabilite pentru cei carora un dulce mai intens le este mai la indemana.

Daca nu sunteti chiar foarte convinsi de aceasta varianta, o puteti incerca pe cea postata initial, si ea tot o varianta de fapt: Tiramisu fara oua .

tiramisu cu crema de portocale

Tiramisu cu portocale

O varianta de tiramisu la care crema, fara oua, este facuta cu suc de portocale
5 from 1 vote
Timp de preparare 25 minutes
Timp total 25 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Calorii 546 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

blat

  • 20 buc piscoturi
  • 50 g ciocolata (amaruie)

crema

  • 300 g suc de portocale
  • 80 g zahar pudra (100 g daca sucul e acru)
  • 25 g amidon
  • 400 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra

sirop

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    tiramisu cu crema de portocale
  • Amestecati intr-o oala de fiert 80 g de zahar si amidonul
    tiramisu cu crema de portocale
  • Adaugati 300 g suc de portocale
    tiramisu cu crema de portocale
  • Dati la foc potrivit pana are consistenta unui iaurt
    tiramisu cu crema de portocale
  • Intr-un bol amestecati mascarpone cu 50g zahar pudra
    tiramisu cu crema de portocale
  • Adaugati crema de portocale si amestecati
    tiramisu cu crema de portocale
  • Amestecati 250 g suc de portocale cu scortisoara (dupa gust)
    tiramisu cu crema de portocale
  • Insiropati piscoturile
    tiramisu cu crema de portocale
  • Asezati-le pe farfurie.
    tiramisu cu crema de portocale
  • Puneti un strat de crema…
    tiramisu cu crema de portocale
  • Apoi al doilea, identic
    tiramisu cu crema de portocale
  • Radeti ciocolata amaruie
    tiramisu cu crema de portocale
  • E gata!
    tiramisu cu crema de portocale

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 546kcal
Keyword tiramisu, tiramisu fara oua
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

tiramisu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi