Tiramisu cu portocale pare sa fie (si poate ca este!) acea reteta care seamana cu o veche cunostinta pe care nu ati mai vazut-o demult. Ea este expresia unei adaptari la “ceea ce avem acasa”. In cazul Italiei, tara de bastina a retetei, ceea ce avem acasa inseamna masline si… potocale/mandarine.
Daca nu doriti sa fiti unul dintre cei care pastreaza traditia la modul absolut, atunci reteta de fata este pentru Dvs. Si asta din mai multe motive: 1) se face mai usor decat cea din care deriva; 2) nu aveti nicio sansa sa nu va iasa, daca respectati cantitatile (exceptie face zaharul!); 3) se face mai rapid decat cea initiala.
Mai e ceva: gustul este deosebit de ceea ce v-ati astepta in mod obisnuit. Aici trebuie sa aveti in vedere un parametru greu de stiut initial, insa usor de definit: cat de acru este sucul de portocale. Asta e bineinteles in functie de gustul dumneavoastra. Din acest motiv cantitatile de zahar trebuie luate cu titlu de sugestie. De fapt puteti sa puneti atata zahar cat doriti Dvs., sau cat va place. Cantitatile din reteta de mai jos sunt stabilite pentru cei carora un dulce mai intens le este mai la indemana.
Daca nu sunteti chiar foarte convinsi de aceasta varianta, o puteti incerca pe cea postata initial, si ea tot o varianta de fapt: Tiramisu fara oua .
Tiramisu cu portocale
Ustensile necesare
- 1 mixer
Ingrediente
blat
- 20 buc piscoturi
- 50 g ciocolata (amaruie)
crema
- 300 g suc de portocale
- 80 g zahar pudra (100 g daca sucul e acru)
- 25 g amidon
- 400 g mascarpone
- 50 g zahar pudra
sirop
- 250 g suc de portocale
- scortisoara (dupa gust)
Instructiuni
- Ingredientele
- Amestecati intr-o oala de fiert 80 g de zahar si amidonul
- Adaugati 300 g suc de portocale
- Dati la foc potrivit pana are consistenta unui iaurt
- Intr-un bol amestecati mascarpone cu 50g zahar pudra
- Adaugati crema de portocale si amestecati
- Amestecati 250 g suc de portocale cu scortisoara (dupa gust)
- Insiropati piscoturile
- Asezati-le pe farfurie.
- Puneti un strat de crema…
- Apoi al doilea, identic
- Radeti ciocolata amaruie
- E gata!