Budinca rece cu piersici este genul de reteta putin contradictorie: se face repede (5 minute, nu mai mult!) insa necesita rabdare (trebuie sa asteptati sase ore, timp in care trebuie sa stea la rece, in frigider). E rece, insa se pregateste de obicei iarna (piersicile sunt din compot).
Trebuie sa stiti de la bun inceput ca piersicile care provin din compot si sunt deja decojite (merg si cele cu coaja, insa trebuie mixate ceva mai mult). Din acest motiv trebuie sa le scurgeti foarte bine, in caz contrar budinca va deveni lichida la temperatura camerei.
De asemenea smantana pentru frisca trebuie suficient de bine batuta astfel incat sa fie “tare” atunci cand o adaugati, treptat, in amestecul de piersici mixate cu laptele condensat. Si pentru ca am amintit de lapte condensat, si acesta trebuie ales cu grija, dintre acele produse care au o vascozitate ridicata.
In final, nu mai aveti nevoie decat de rabdare: cele 6 ore la frigider/congelator sunt esentiale pentru consistenta preparatului.
Daca doriti o alternativa, puteti incerca si Budinca de avocado cu cacao .
Budinca rece cu piersici
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 250 g piersici (din compot, decojite)
- 300 g lapte condensat
- 100 g ciocolata
- 400 g smantana pentru frisca
- ciocolata (pentru decor)
- bomboane (pentru decor)