Prajitura cu branza (fara coacere) este exemplul de reteta conceputa special pentru: barbati care vor sa-si surprinda (placut) o data in viata sotia/iubita/prietena sau adolescentele care doresc sa-si imbunatateasca semnificativ stima de sine atunci cand partrund, timid, pentru prima data, in bucarie. Desigur ca ne putem gandi si la alte categorii: sotii/prietene/iubite care vor sa scape rapid de corvoada unui desert, de ceva ingrediente care nu puteau fi decontate usor altfel etc, dar in acest caz e vorba de premeditare…
Prajitura cu branza are desigur o multime de variante. Din acest motiv aproape oricine poate sa isi puna imaginatia la lucru, atunci cand vine vorba de fructele de deasupra sau de cantitatile folosite. Ca sa fim cinstiti pana la capat, majoritatea cantitatilor se pot incadra in categoria “cat avem in frigider”, cu conditia sa gustati din cand in cand atunci cand le adaugati. Singurul ingredient esential pare sa fie… sarea. Daca nu o adaugati, intr-o cantitate extrem de mica raportata la dimensiunea prajiturii, gustul dulce nu va fi unul pregnant!
Sunt cateva observatii care, daca le veti lua in consideratie, vor duce la perfectiunea pe care o asteptati (asta in cazul barbatilor nu prea indemanatici, e oarecum neastepat!). 1. Trebuie sa tineti prajitura la frigider cateva ore dupa ce ati facut-o si sa o serviti rece. 2. Ca sa puteti pune usor portiile pe farfuriile mici, dupa ce le-ati taiat, e absolut necesar sa ungeti initial farfuria prajiturii cu putin unt si sa asteptati cateva minute dupa ce scoateti prajitura din frigider.
Daca sunteti o persoana cu experienta in bucatarie (nu numai la mancat, desigur!) si considerati ca este sub demnitatea Dvs. sa pierdeti timpul (totusi, mic!) cu o asemenea reteta, puteti incerca ceva mai elaborat: Baclava sau Guguluf cu crema de ciocolata. Succes tuturor!
Prajitura cu branza, fara coacere
Ingrediente
- 200 g biscuiti de ovaz
- 60 g unt
- 500 g mascarpone
- 200 g branza de vaci (bine scursa!)
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- sare
- fructe pentru ornat (proaspete/din dulceata/confiate)
Instructiuni
Suportul
- Turnati untul topit peste biscuitii pisati bine si amestecati (adaugati putin zahar daca nu sunt suficient de dulci)