Fursecuri cu cafea e genul acela de reteta care va da sansa sa puneti la bataie imaginatia in ceea ce priveste modul de prezentare si eventualele glazuri/umpluturi (numai daca veti considera ca este cazul). E adevarat ca pentru unii dintre dumneavoastra vor exista restrictii privind intervalele orare in care va veti delecta cu fursecurile, avand grija sa puteti dormi in noaptea respectiva.
Dupa ce o faceti prima oara, in functie de gustul obtinut, puteti sa adaugati ness, daca vi se pare ca e necesar un gust mai pregnant, sau cacao, daca sunteti adeptul acestui ingredient. Totusi, pentru a obtine si mentine gustul de cafea, unul suficient de subtil, nu exagerati cu glazuri si alte arome. Noi am pus deasupra cate o boaba de cafea, ca sa se stie din primul moment despre ce este vorba.
Este esential ca untul sa nu fie rece: cand il amestecati cu mixerul (la viteza mica) nu trebuie sa sara din bol. De asemenea cafeaua trebuie sa fie lichida (adaugati ness-ul peste cafea in asa fel incat amestecul sa ramana totusi lichid) pentru a va asigura ca aveti o buna omogenizare a compozitiei.
Exista si alte tipuri de fursecuri, usor de facut. Puteti incerca Fursecuri cu cacao sau Fursecuri cu ciocolata (cookies) Sunt la fel de bune!
Fursecuri cu cafea
Ingrediente
- 250 g faina alba
- 120 g zahar pudra
- 170 g unt
- 2 lingurite cafea espresso
- 1 lingurita cafea solubila (ness)
- 1 buc. galbenus de ou
- 1 lingurita pudra de cacao (optional)
Instructiuni
- Ingredientele
- Amestecati cafeaua espresso cu ness-ul
- Amestecati bine untul (aftat la temperatura camerei) cu zaharul pudra.
- Adaugati faina…
- … cafeaua …
- … galbenusul de ou …
- … si framantati bine, pana la omogenizare.
- Puneti aluatul rezultat in folie…
- si dati la frigider aproximativ 1 h
- Faceti bilute cu diametrul de 2 centimetri
- Dati la cuptor 20 minute la 170℃
- Sunt gata!