octombrie 9

Friptura 🥩 cu sos de mustar si cacao

Spuneti drept: nu-i asa ca mustarul combinat cu cacao nu va inspira prea multa incredere? Sa va spunem adevarul, nici noua nu ne-a inspirat la inceput. Daca reusiti sa treceti insa peste tiparele mentale care va spun ca dulciurile sunt cu cacao si mustarul e pentru parizer si mici, va puteti totusi bucura de o mancare inedita pentru romani. Si nici macar nu se face greu. E drept ca sunt relativ multe ingrediente (asta o face mai savuroasa, va garantam! ) insa le aveti, pe majoritatea dintre ele, in casa.

Reteta provine din zona Caraibelor si acolo amestecurile aparent de nefacut (pentru europeni) sunt ceva obisnuit. Totusi, din cand in cand, putem sa ne permitem o aventura culinara. E riscanta insa daca reusim sa ii impresionam pe meseni, satisfactia e cu atat mai mare.

In principiu carnea de pui s-ar putea inlocui cu cea de iepure dar atunci exotismul e dus – probabil – la extrem!

Creole

Friptura in sos de mustar si cacao

O reteta cu o combinatie inedita de mustar cu… cacao!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 50 minute
Timp total 1 hr 5 minute
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Fusion
Portii 4 portii

Ingrediente
  

  • 1 lingura cacao (neindulcita)
  • 5 linguri mustar
  • 2 linguri smantana (grasa, 30%)
  • 3 linguri ulei de alune
  • 4 buc piept de pui
  • 1 lingura cimbru (tocat fin)
  • 1 lingura patrunjel proaspat (tocat fin)
  • 1 lingura tarhon proaspat (tocat fin)
  • 2 buc catei de usturoi (tocat fin)
  • 2 buc ceapa verde (tocata fin)
  • 4 buc arpagic (tocate fin)
  • 2 buc frunze de dafin
  • 2 buc cuburi de supa de pui
  • 1 buc ardei gras verde (taiat fasii)
  • 1 buc ardei gras rosu (taiat fasii)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar tos
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    creole ingrediente
  • Amestecati mustarul, smantana si cacaoa. Lasati la rece.
    1 lingura cacao, 5 linguri mustar, 2 linguri smantana
  • Frigeti bucatile de piept in ulei
    4 buc piept de pui, 3 linguri ulei de alune
  • Adaugati cimbrul, patrunjelul, tarhonul, ceapa, usturoiul si dafinul
    1 lingura cimbru, 1 lingura patrunjel proaspat, 1 lingura tarhon proaspat, 2 buc catei de usturoi, 2 buc ceapa verde, 4 buc arpagic
  • Puneti supa de pui si lasati cateva momente sa fiarba
    2 buc cuburi de supa de pui, 500 ml apa
  • Adaugati amestecul initial de cacao, mustar si smantana. Lasati sa fiarba 45 minute.
    sare, piper
  • Sotati ardeii taiati fasii in unt combinat cu zahar.
    1 buc ardei gras verde, 2 linguri unt, 2 linguri zahar tos, 1 buc ardei gras rosu
  • Adaugati carnea pregatita anterior. E gata! serviti fierbinte!
    Friptura cu sos de mustar si cacao
Keyword dressing cu mustar, piept de pui
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Puteti incerca si…

Pui vanatoresc (reteta frantuzeasca)

Pui cu sos Teriyaki – pui cu orez prajit in stil japonez

Paste cu pui, lamaie si capere


Tags

cacao, mustar, pui


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

octombrie 9, 2021

SharePinTweet0 Shares O reteta cu o combinatie inedita

octombrie 2, 2021

Ceva inedit, daca nu faceti parte din categoria

septembrie 25, 2021

Un desert simplu, insa rapid si gustos. Mergi