Spuneti drept: nu-i asa ca mustarul combinat cu cacao nu va inspira prea multa incredere? Sa va spunem adevarul, nici noua nu ne-a inspirat la inceput. Daca reusiti sa treceti insa peste tiparele mentale care va spun ca dulciurile sunt cu cacao si mustarul e pentru parizer si mici, va puteti totusi bucura de o mancare inedita pentru romani. Si nici macar nu se face greu. E drept ca sunt relativ multe ingrediente (asta o face mai savuroasa, va garantam! ) insa le aveti, pe majoritatea dintre ele, in casa.
Reteta provine din zona Caraibelor si acolo amestecurile aparent de nefacut (pentru europeni) sunt ceva obisnuit. Totusi, din cand in cand, putem sa ne permitem o aventura culinara. E riscanta insa daca reusim sa ii impresionam pe meseni, satisfactia e cu atat mai mare.
In principiu carnea de pui s-ar putea inlocui cu cea de iepure dar atunci exotismul e dus – probabil – la extrem!
Friptura in sos de mustar si cacao
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 lingura cacao (neindulcita)
- 5 linguri mustar
- 2 linguri smantana (grasa, 30%)
- 3 linguri ulei de alune
- 4 buc piept de pui
- 1 lingura cimbru (tocat fin)
- 1 lingura patrunjel proaspat (tocat fin)
- 1 lingura tarhon proaspat (tocat fin)
- 2 buc catei de usturoi (tocat fin)
- 2 buc ceapa verde (tocata fin)
- 4 buc arpagic (tocate fin)
- 2 buc frunze de dafin
- 2 buc cuburi de supa de pui
- 1 buc ardei gras verde (taiat fasii)
- 1 buc ardei gras rosu (taiat fasii)
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahar tos
- sare
- piper
- 500 ml apa
Instructiuni
- Ingredientele
- Amestecati mustarul, smantana si cacaoa. Lasati la rece.1 lingura cacao, 5 linguri mustar, 2 linguri smantana
- Frigeti bucatile de piept in ulei4 buc piept de pui, 3 linguri ulei de alune
- Adaugati cimbrul, patrunjelul, tarhonul, ceapa, usturoiul si dafinul1 lingura cimbru, 1 lingura patrunjel proaspat, 1 lingura tarhon proaspat, 2 buc catei de usturoi, 2 buc ceapa verde, 4 buc arpagic
- Puneti supa de pui si lasati cateva momente sa fiarba2 buc cuburi de supa de pui, 500 ml apa
- Adaugati amestecul initial de cacao, mustar si smantana. Lasati sa fiarba 45 minute.sare, piper
- Sotati ardeii taiati fasii in unt combinat cu zahar.1 buc ardei gras verde, 2 linguri unt, 2 linguri zahar tos, 1 buc ardei gras rosu
- Adaugati carnea pregatita anterior. E gata! serviti fierbinte!
Reteta video
Informatii nutritionale
Puteti incerca si…
Pui vanatoresc (reteta frantuzeasca)