Prajitura cu mere si scortisoara este un desert tipic de iarna… Merele sunt de gasit mai peste tot la preturi modice, iar restul ingredientelor, daca o sa va uitati, sunt comune. Unde mai puneti ca nici efortul de realizare nu e prea mare, dureaza cateva minute. E drept ca trebuie sa aveti rabdare, se coace cam in 45 de minute…
Insa… stiti ce? De pe la minutul 30 dupa ce ati pus-o la cuptor, casa Dvs. va incepe sa miroase imbietor a scortisoara, mirosul acela inefabil al serilor de iarna in care va adunati cu cei dragi ca sa depanati amintiri din tinerete.
Trebuie sa va spunem ca nu sunt motive de atentie deosebita in realizarea prajiturii. Daca alegeti mere nu prea zemoase ar fi foarte bine. In caz contrar o vor manca, fara sa cracneasca, cu lingurita. Daca v-a iesit putin umeda, o puteti pastra peste noapte in frigider. Fiti linistiti, nu dureaza prea mult gazduirea!
La capitolul “trucuri” trebuie sa va sfatuim ca pentru glazura de zahar cu lapte de la final e bine sa utilizati zahar pudra pentru ca sa patrunda bine in prajitura. De asemenea puteti sa inlocuiti glazura de zahar cu una de ciocolata, dupa gustul Dvs., nu e nimic rau in asta.
Daca nu v-am convins, puteti incerca si altceva in aceeasi nota: Melci cu scortisoara sau Strudel cu mere.
Prajitura cu mere si scortisoara
Ustensile necesare
Ingrediente
Fructele
- 2 buc mere
- 1 lingurita scortisoara
- 45 g zahar
Aluat pentru prajitura
- 360 g faina alba
- 200 g zahar tos
- 300 ml lapte
- 110 g unt topit
- 2 buc oua mari (batute)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
Mix cu scortisoara
- 120 g unt topit
- 150 g zahar brun
- 2 linguri scortisoara
Glazura
- 200 g zahar pudra
- 40 ml lapte
Instructiuni
Aluatul pentru prajitura
- Amestecati faina, zaharul tos, zaharul vanilat si praful de copt
- Adaugati laptele treptat, amestecand…
- … apoi ouale batute si omogenizati bine
Montarea in tava
- Puneti intai merele…
- … apoi aluatul cu faina …
- … si in final mixul cu scortisoara…
- Dati la cuptor 40-45 de minute la 170℃