Inele de ceapa (la air fryer) este o binecunoscuta reteta adusa in secolul XXI prin faptul ca este facuta la air fryer. Sunt cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tineti seama daca doriti sa o faceti.
1. Cepele trebuie sa fie mari, altfel le manipulati si le taiati extrem de greu. Dealtfel partile mici care rezulta in urma taierii trebuie, in principiu, eliminate.
2. Ca sa nu faceti un preparat excesiv de uleios ar fi necesara folosirea unui recipient adecvat stropirii fine a uleiului. De fapt utilizarea air fryer-ului se justifica numai daca nu doriti sa obtineti un preparat imbibat cu ulei, insa in pofida acestui fapt, sa fie si crocant . Va asiguram ca gatirea la air fryer permite acest lucru, chiar si daca nu utilizati ulei vegetal deloc.
3. Preparatul se serveste cald, insotit de sosul dumneavoastra preferat (ketchup, salsa etc.). Nu este facut pentru a fi consumat de sine statator. De asemenea, puteti incerca sa adaugati in aluatul lichid orice condiment care va place. Variant pe care o propunem mai jos are un numar minim de condimente.
4. Puteti incerca sa nu folositi hartie de copt, insa trebuie sa va asigurati ca exista cineva in familie care sa spele recipientul la final. Asa ca… mai bine… nu!
5. Daca temperatura este cumva fixa (200 C) timpul de coacere poate varia, in functie de modelul air fryer-ului, regimul de functonare ales si de grosimea hartiei de copt. Ceea ce am sugerat in reteta este probabil valoarea minima. Cand timpul este aproape de expirare, puteti deschide pentru scurt timp usa, ca sa vedeti starea de coacere si sa procedati in consecinta.
Daca doriti ceva tot cu ceapa, ati mai putea incerca Quiche cu branza si ceapa sau Supa de ceapa in stil frantuzesc .
Inele de ceapa (la air fryer)
Ustensile necesare
- 1 air fryer
- 1 bol
Ingrediente
- 2 buc ceapa (MARE!)
- 240 g faina alba
- 1 buc ou
- 70 ml lapte
- 150 g pesmet
- sare
- piper
- ulei (in sticla spray (daca aveti))
Instructiuni
- Ingredientele
- Bateti oul cu sare si piper
- Adaugati laptele…
- … si gradual faina…
- …omogenizati totul
- Taiati ceapa rondele de 5-7 mm
- Treceti fiecare rondea prin faina
- … apoi prin amestecul de ou, condimente si lapte…
- … si prin pesmet.
- Stropiti cu ulei
- Puneti in air fryer
- Timp de 6 minute…
- … la 200 ℃
- Sunt gata!