decembrie 31

Cordon bleu

0  comments

Denumirea asta, de “Cordon bleu”, vine de fapt de la o decoratie frantuzeasca de prin secolul al XVI-lea care, ati ghicit, se prezenta sub forma unei esarfe albastre. Ca sa nu o mai lungim prea mult (pentru asta s-a inventat Wikipedia, puteti sa va uitati acolo!) trebuie spus ca, in materie de gastronomie, sintagma inseamna excelenta sau superlativ.

De fapt la asta ar trebui sa va asteptati si Dvs., daca o incercati si daca respectati reteta. Partea buna este ca va puteti pune imaginatia (si buzunarul!) la incercare, in cazul unora dintre ingrediente.

Astfel, prosciutto crudo poate fi inlocuit cu varianta lui “cotto” (fiarta), cu bacon, sunca de Praga sau cu pancetta. In functie de alegerea Dvs., trebuie sa adaptati branza. Daca ati ales un mezel nu prea afumat, atunci puteti sa va decideti la o branza afumata. In caz contrar, alegeti una neafumata (de la schweitzer la mozzarella, trecand pe la cheddar si cascaval din lapte de capra).

Esential este sa retineti ca de fapt “cordon bleu” se refera la excelenta executiei si poate ca mai putin la ingredientele folosite. De acord insa ca ele trebuie sa fie de calitate pentru ca premisele demersului culinar sa fie favorabile in final.

Daca totusi vi se face pofta de ceva din aceeasi gama de preparate, ati putea incerca un cotlet de porc in sos de cidru sau muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra.

Portie de cordon bleu cu cartofi prajiti

Cordon bleu

Mama AD
O reteta "clasica", prezentata intr-o forma accesibila oricui.
5 from 2 votes
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 25 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 4 portii
Calorii 313 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 4 buc cotlet de porc de 1 cm grosime
  • 2 buc oua
  • 100 g cascaval
  • 100 g prosciutto (crudo)
  • pesmet
  • faina alba
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Cordon bleu
  • Bateti bine cotletele…
    Cordon bleu
  • Infasurati cascavalul in prosciutto…
    Cordon bleu
  • … apoi prosciutto in cotlet..
    Cordon bleu
  • Dati prin faina…
    Cordon bleuCordon bleu
  • … prin ou…
    Cordon bleu
  • … si prin pesmet.
    Cordon bleu
  • Prajiti in ulei….
    Cordon bleu
  • …. sunt gata!
    Cordon bleu

Reteta video

https://youtu.be/pz_Z7kYunKg

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 313kcal
Keyword cordn bleu
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


5 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

ianuarie 14, 2025

Ceva rapid, gustos si la indemana oricui Mergi

ianuarie 9, 2025

Un altfel de napolitana, mai fina si mai

ianuarie 4, 2025

O reteta cu manopera usoara insa care cere