august 6

Schiacciata cu cartofi

0  comments

Schiacciata cu cartofi este o specialitate italiana care nu foloseste drojdie, este crocanta si italienii o fac cu diferite umpluturi aditionale. Cele mai utilizate sunt cele de carne, ceapa si rosii. Faptul ca nu trebuie pusa la dospit e un avantaj considerabil atunci cand vine vorba de timpul de preparare.

Evident ca fiecare regiune din Italia se mandreste cu reteta specifica de schiacciata. Totusi, daca e sa consideram partile comune, in majoritatea cazurilor sunt folosite ingrediantele de baza: faina OO, cartofii, uleiul de masline si – nelipsitul – rozmarin.

In ceea ce priveste umplutura, in unele locuri din peninsula se adauga ceapa trasa in ulei, carne tocata, branza etc. Acest lucru este un bun indemn sa va folositi imaginatia atunci cand v-ati saturat de gustul clasic, cel al cartofilor.

Desi in esenta schiacciata cu cartofi este un fel de paine, atunci cand umplutura devine “baroca” uneori i se mai spune, nu fara temei, pizza cu doua cruste. Indiferent cum ii spuneti, atunci cand o preparati trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri. 1) Sa nu faceti cocoloase atunci cand puneti faina in apa cu uleiul de masline. 2) Sa folositi, daca este posibil, hartie de copt, altfel riscati sa se lipeasca sau sa se arda. 3) Sa taiati cartofii foarte subtiri. 4) Sa nu uitati sa puneti sare pe cartofi.

Toate acestea respectate ar trebui sa duca la o reusita deplina. Asa cum spuneam, puteti incerca si alte umpluturi, (cartofii nu trebuie insa sa lipseasca – altfel ar fi o blasfemie si asta, cum bine stim cu totii, ar indolia inutil intreaga peninsula!). Daca totusi aveti unele reticente, ati putea sa va ganditi si la altceva, in acelasi registru. Poate Paine (lipie) Naan – reteta indiana fara drojdie sau Friganele dulci. Depinde doar de dumneavoastra ce veti alege.

schiacciata

Schiacciata cu cartofi

Mama Soacra
O reteta la indemana oricui!
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 50 minutes
Timp total 1 hour
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 4 portii
Calorii 250 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 250 g faina de grau
  • 300 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 3 cartofi (medii ca marime)
  • rozmarin

Instructiuni
 

  • ingredientele
    schiacciata
  • Puneti sarea in apa
    schiacciata
  • … apoi uleiul de masline…
    schiacciata
  • Adaugati cate putin faina, sa nu se faca cocoloase.
    schiacciata
  • Trebuie sa obtineti o coca moale.
    schiacciata
  • Taiati cartofii subtiri, cu ajutorul mandolinei. Adaugati sare.
    schiacciata
  • Amestecati cu coca…
    schiacciata
  • Tapetati tava cu hartie de copt.
    schiacciata
  • Turnati compozitia in tava, adaugati rozmarin si putin ulei de masline.
    schiacciata
  • Dati la cuptor la 200°C timp de 40-50 minute.
    schiacciata
  • E gata!
    schiacciata

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 250kcal
Keyword paine fara drojdie, schiacciata
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

paine


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi