Intrebarea din titlu, “Pizza? Omleta?” nu pare deloc lipsita de sens daca ne uitam la ingrediente si la modul de preparare. Sa le luam pe rand: 1) ingredientele, adica mozzarella, costita, ketchup-ul si oregano fac parte din cele aproape traditionale in ceea ce priveste pizza. Dar… 2) daca ne uitam la ouale batute si la porumbul in cantitate mare… pare o omleta sadea. Va lasam pe Dvs. sa hotarati pe care dintre cele doua optiuni o alegeti.
Avand in vedere faptul ca ingredientele sunt oarecum comune, (poate doar combinatia lor are un usor aer de noutate si neprevazut), acesta este felul de mancare care va salveaza cand mofturosii din familie s-au saturat de ………………. (completati Dvs.!). Evident ca nu va trebuie o calificare deosebita ca sa-l gatiti si de fapt asta il face interesant. Il puteti face seara, atunci cand copii sunt obositi si implicit mofturosi deoarece nu este o mancare grea. Sau atunci cand reveniti de la serviciu inaintea sotiei si vreti sa o scutiti de sentimentul de culpabilitate generat de sintagma “nu e nimic in frigider!”. Sau atunci cand vreti sa cresteti in ochii soacrei (o misiune oricum aproape imposibila, insa merita sa incercati oricum) venita sa se odihneasca la Dvs. cateva zile (sperati ca putine, nu-i asa?).
In consecinta sunt destule motive sa incercati reteta. Porumbul, ouale si amidonul trebuie puse conform retetei, insa se poate “regla”, fara teama de a gresi, din ketchup, mozzarella si costita. Daca aveti inca dubii sau credeti ca in starea in care sunteti puteti incerca o alta aventura, va sugeram Salata cu naut si turmeric sau Paste cu crema de cartofi si carnati.
Pizza? Omleta?
Ustensile necesare
Ingrediente
- 280 g porumb dulce
- 1 ou
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita oregano
- 100 g costita
- 3 linguri ketchup
- 100 g mozarella sau cascaval
- sare
- piper