Atunci cand doriti sa scapati de budincile cu lactate sau de cremele onctuoase cu unt sau margarina, cel mai simplu lucru este sa apelati la budinca de avocado cu cacao. Se face repede si din ingrediente la indemana oricui. Este totodata un exemplu edificator despre modul in care puteti scapa de un tipar mental, cel referitor la avocado. Nu, nu se face doar cu usturoi si/sau chili si nici nu rezulta musai, in final, o gustare sarata.
E drept ca daca le spuneti de la bun inceput mesenilor ce vor manca, probabil ca, dincolo de sprancene ridicate, s-ar putea sa intampinati refuzuri politicoase. In acest caz ati putea face un apel, recunoastem, usor patetic, la curajul lor, manifestat de atatea ori cand NU mancau “ca la mama acasa”.
Un lucru de care trebuie sa tineti seama nu sunt numaidecat cantitatile, ci, mai ales, proportia in care le folositi. Este bine de stiut ca, de exemplu, daca utilizati prea multa cacao, rezulatul va fi un preparat usor amarui si asta nu e tocmai bine. Daca il serviti ca desert, lumea se asteapta la ceva cat de cat dulce, nu? De asemenea e bine sa nu va zgarciti si sa folositi o pudra de cacao de buna calitate (va dati seama de asta dupa miros – trebuie sa fie pregnant!), altfel rezultatul nu va fi cel pe care il asteptati.
Daca budinca de avocado cu cacao va lasa inca urme de indoiala, ati putea incerca Mille-feuille sau o Prajitura de ciocolata fara faina, la fel de bune si usor de facut.
Budinca de avocado cu cacao
Ingrediente
- 4 avocado (mari!)
- 6-8 linguri de miere de albine (nezaharisita!)
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 g pudra de cacao