Prajitura cu banane, fulgi de ovaz si cacao este tipul perfect de dulce natural care va poate satisface atunci cand sunteti la dieta. In cazul in care nu sunteti la dieta si considerati ca gustul dulce-delicat al bananelor trebuie usor augmentat, puteti utiliza binecunoscutul truc al glazurii din ciocolata.
Cateva sfaturi sunt necesare, chiar daca prajitura se face extrem de usor si nu necesita nicio experienta culinara prealabila.
1. E bine sa folositi banane bine coapte, acestea avand un continut mai mare de zahar, se pot zdrobi mai usor, iar compozitia devine mai omogena fara prea mare efort. Nu trebuie sa va impacientati daca coaja bananelor este sau devine maronie, este un semn sigur ca sunt coapte perfect.
2. Trebuie sa aveti grija atunci cand zdrobiti fulgii de orz. Daca ii zdrobiti prea tare, textura prajiturii va fi excesiv de omogena si va arata cleioasa. De obicei 2- 3 secunde la blender sunt suficiente avand in vedere textura initiala a fulgilor.
3. Puteti inlocui apa cu lapte pasteurizat, daca doriti sa obtineti un gust mai putin pregnant in ceea ce priveste pudra de cacao. Ati putea adauga de asemenea o lingurita de ness daca va place gustul mai amarui.
4. In cazul in care prajitura vi se pare ca nu este suficient de dulce, puteti apela la orice glazura credeti ca este potrivita, de la ciocolata de menaj topita in bain marin sau la cuptorul cu microunde si pana la cele care se gasesc in comert si la care trebuie adaugat lapte sau apa.
Daca doriti un dulce pe baza de ovaz puteti incerca Cheesecake la cuptor sau Cheesecake fara coacere, ambele cu biscuiti de ovaz.
Prajitura cu banane, fulgi de ovaz si cacao
Ustensile necesare
Ingrediente
- 100 g fulgi de ovaz
- 2 buc oua
- 2 buc banane
- 1 lingura pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 240 ml apa
- sare
- ciocolata pentru glazura (optional!)
Instructiuni
- Ingredientele
- Sfaramati fin la mixer fulgii de ovaz
- Adaugati cacao si praf de copt…
- … amestecati bine ….
- … adaugati oul si sarea …
- si amestecati pana devine omogen …
- … zdrobiti bananele …
- si adaugati-le in compozitie
- … adaugati apa si amestecati bine …
- … ungeti o tava cu unt sau ulei …
- …. dati la cuptor 40 minute (sau pana trece testul scobitorii) la 180℃
- … lasati sa se raceasca …
- E gata!