Tarta cu caise este de fapt o tarta cu ce doriti: piersici, cirese, visine, afine etc. Conditia este sa alegeti fructe relativ moi, care insa nu trebuie sa lase excesiv de multa zeama care sa duca la coacerea incompleta a aluatului.
In cazul in care doriti sa obtineti o compozitie pufoasa, ar fi de dorit sa nu folositi mixerul dupa incorporatea celor doua componente (albusurile si galbenusurile) astfel incat sa nu scoateti aerul care face compozitia fina.
Depinzand de ce fructe folositi si de gustul dumneavoastra, puteti sa adaugati sau nu sucul de lamaie. Un praf de sare ar fi insa de dorit, in orice caz, pentru a obtine un gust mai pregnant.
Daca doriti ceva pe aceeasi tema, ati putea incerca, in varianta dulce, Tarta cu lamaie sau, in cea sarata, Tarta provensala cu rosii.
Tarta cu caise
Ustensile necesare
Ingrediente
- 250 g faina alba
- 250 g zahar tos
- 5 buc oua
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 6-8 buc caise
- 1 plic zahar vanilat
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare
Instructiuni
- Ingredientele
- Separati galbenusurile…
- … si albusurile …
- Bateti albusurile si incorporati treptat zaharul si faina de grau
- Bateti galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui
- … adaugati zeama de lamaie..
- Turnati galbenusurile batute in compozitia de albusuri..
- … turnati in tava…
- … adaugati jumatatile de caise…
- Dati la cuptor 35 de minute la 180℃
- E gata!