Prajitura cu iaurt si ness este o reteta care nu presupune niciun fel de efort: amestecati ingredientele cu ajutorul unui mixer, dati la cuptor la 160 grade Celsius si in 45 de minute totul este gata.
Trebuie sa aveti insa in vedere faptul ca fiind vorba de ness, poate provoca insomnii daca o consumati seara. Cantitatea de ness este una rezonabila din multe puncte de vedere (o lingura) insa daca doriti un gust mai pregnant, puteti adauga inca una.
Iaurtul folosit ar trebui sa fie cel grecesc, cu 10% grasime. Daca luati unul cu mai putina grasime si fara o consistenta deosebita, este absolut necesar sa eliminati in prealabil, pe cat posibil, lichidul in exces. De asemenea nu uitati sa puneti un praf de sare pentru un gust mai pregnant.
Daca doriti, puteti inlocui nucile cu alune sau migdale bine sfaramate; trebuie sa aveti grija ca bucatelele sa fie suficient de mica, astfel incat sa nu se adune in fundul tavii ci sa “pluteasca” in compozitie.
Timpul de coacere poate varia. El este in functie de cuptorul dumneavoastra. Indiferent de situatie, cam dupa 40 de minute puteti sa incercati cu o scobitoare daca prajitura este coapta (daca nu se prinde nimic de ea atunci cand o infigeti si o scoateti din prajitura, e gata!).
In cazul in care va plac prajiturile cu cafea, ati mai putea incerca si Fursecuri cu cafea sau Prajitura cu ness.
Prajitura cu iaurt si ness
Ustensile necesare
Ingrediente
- 350 g faina alba
- 180 g zahar
- 180 ml ulei de floarea soarelui
- 180 ml lapte
- 125 g iaurt grecesc (10% grasime)
- 4 buc oua
- 50 g nuci pisate
- 24 g praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingura ness
- ¼ lingurita sare
Instructiuni
- Ingredientele
- Amestecati iaurtul cu cafeaua solubila…
- … pana obtineti un amestec omogen.
- Amestecati ouale batute cu zahar…
- … si zahar vanilat …
- … cu ajutorul unui mixer.
- Adaugati uleiul …
- … amestecul de iaurt si ness …
- … praful de copt …
- … laptele …
- … si faina, amestecand totul cu mixerul.
- In final, adaugati nucile maruntite.
- Ungeti o tava cu unt ….
- … apoi dati la cuptor la 160℃ timp de 45 minute.
- E gata !