Pui cu naut in stil marocan e genul de reteta la care trebuie sa apelati atunci cand sunteti la dieta si doriti sa slabiti. Ingredientele sale sunt un bun exemplu de alegere care sa va asigure caloriile necesare din proteine, fara sa va oblige sa apelati la mult hulitii carbohidrati. Mai este si un alt motiv pentru care ati putea incerca reteta: plictiseala. Daca v-ati saturat de mancarurile care utilizeaza combinatiile de condimentele uzuale la noi, aveti sansa sa apelati si la unele inedite. De exemplu scortisoara, turmeric, coriandru, lamaie. Cum vi se pare? Aveti dreptate, trebuie putin curaj, iar daca il aveti, rasplata este o mancare pe care toti cei din familie speram ca o vor aprecia. Daca nu o vor face, avem doua link-uri la finalul postarii, care va pot eventual scoate din incurcatura.
In cele ce urmeaza vom detalia putin indicatiile prezentate succint si ilustrate cu fotografii mai jos.
Vom incepe sa facem pui cu naut in stil marocan cu pregatirea cous-cous-ului, care presupune incalzirea unei parti din supa de pui (cam 500 ml. in care in prealabil ati pus cateva fire de sofran – daca doriti si aveti la indemana in casa) si adaugarea sa intr-un recipient in care am pus deja cous-cous-ul. Acoperiti recipientul cu folie transparenta si lasati pana cand se inmoaie.
Intre timp trageti in putin ulei de masline ceapa, usturoiul si scortisoara; e gata atunci cand ceapa a devenit translucida. Operatiunea ar trebui sa dureze 8-10 minute, depinde de cat de mare e focul aragazului. Dupa aceasta etapa adaugati, pentru aproximativ 1 minut, turmericul, coriandrul si lamaia taiata felii. Adaugati apoi bucatile de pui si restul de supa de pui. Fierbeti cam 20 minute. Ulterior adaugati si fierbeti pentru inca 15 minute nautul scurs si maslinele taiate in jumatati.
In final, montati farfuriile utilizand cous-cous-ul si ridichi taiate sferturi.
Daca va place acest stil de mancare, ati putea incerca si Pui cu marinada de coriandru sau Pui cu lamaie si sofran.
Pui cu naut in stil marocan
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1.25 litri supa de pui
- 400 g cous cous
- 1 kg piept de pui (sau solduri de pui dezosate, fara piele)
- 2 cepe
- 2 lingurite coriandru
- 1 lingurita turmeric
- 2 lamai taiate marunt
- 800 g naut (2 cutii)
- 40 g masline negre (taiate jumatati)
- 1 scortisoara (baton)
- 6 ridichi (taiate in 4)
- 1 legatura patrunjel
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- sofran
Instructiuni
Prepararea cous-cous-ului
- Puneti sofran in supa fierbinte
- Turnati peste cous-cous si lasati pana se inmoaie.
Carnea & nautul
- Prajiti pieptul in tigaie in ulei, cu sare si piper
- Taiati ceapa si trageti in ulei cu turmeric, scortisoara intreaga si coriandru
- Adaugati lamaia taiata felii.
- Puneti supa si fierbeti 20 de minute, cu pieptul de pui
- Separat trageti nautul in ulei cu turmeric, masline, sare si piper
- Montati totul si adaugati ridichile taiate in patru.
- E gata!