O sa spuneti ca oricine poate sa faca paste cu pui la cuptor si asta este foarte adevarat. Intrebarea care se pune este ce face diferenta dintre diferitele retete/incercari. Ei bine, noi credem ca am descoperit secretul unui gust iesit din comun, pe care suntem aproape siguri ca nu l-ati incercat. Iata un motiv in plus ca reteta asta sa devina interesanta.
Si acum sa va dezvaluim “trucul”. Cum bine stiti, in cazul clasic, pastele se fierb in prealabil in apa si sare, un litru la fiecare 100 grame de paste. Unii adauga si putin ulei de masline la fiert, depinde cum va place si cine spala oala la sfarsit. In cazul nostru pastele se fierb nu in apa ci in supa de pui, cu smantana de gatit, cam 10 minute. (Timpul de fierbere depinde insa de ceea ce scrie pe pachetul Dvs. de fusilli sau penne.) Faptul ca utilizati supa in loc de apa, duce la un gust deosebit de savuros si potenteaza totodata pe cel al pieptului de pui, asa cum bine stiti, putin cam fad si teios in alte retete.
Veti spune insa ca nu aveti intotdeauna supa de pui, desi trebuie sa recunoasteti ca a mai aparut prin magazine. Puteti insa sa va repliati cu un cub de supa instant pe care il descompuneti cu apa fierbinte, dupa instructiunile de pe ambalaj. Daca nu adaugati in preparat multa sare de la bun inceput, puteti sa aduceti supa din cub la o concentraie ceva mai mare, reducand cantiatea de apa. In acest fel, gustul de pui este si mai pregnant.
Restul retetei e exact asa cum probabil stiati. Pieptul de pui se rumeneste bine in ulei in prealabil, iar branzeturile se adauga inainte de introducerea in cuptor. Daca totusi vreti si cateva retete alternative, ati putea incerca si Paste cu pui, lamaie si capere sau Salata de varza cu pui si paste .
Paste cu pui la cuptor
Ustensile necesare
Ingrediente
- 3 bucati piept de pui
- 4 bucati catei de usturoi
- 650 mililitri supa de pui
- 600 mililitri smantana lichida (pentru gatit)
- 450 grame paste (fusilli, penne rigatte)
- 180 grame parmezan ras
- 300 grame mozarella sau cascaval
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni
- Ingredientele
- Trageti in ulei de masline pieptul de pui cu putina sare si piper
- Adaugati usturoiul si mai frigeti cateva minute
- Adaugati pastele…
- …turnati supa de pui…
- … apoi smantana de gatit …
- Fierbeti 15-20 de minute… (sau pana scade!)
- Cand s-au fiert, adaugati parmezanul.
- Ungeti cu ulei de masline un vas de sticla termorezistenta…
- Puneti o jumatate din cantitatea de paste cu pui
- Acoperiti cu jumatate din cantitatea de mozzarella
- Adaugati cea de-a doua jumatate de compozitie.
- … urmata de un strat de mozzarella.
- Dati la cuptor 15-20 minute sau pana devin rumene la suprafata
- E gata!