mai 21

Briose cu ciocolata ca la cofetarie 🧁

Singura reteta de care ai nevoie ca sa faci briose pufoase cu ciocolata, la fel de bune, inalte si spectaculoase ca cele din comert!
Briose cu ciocolata ca la cofetarie

Trebuie sa recunosc: ma obsedeaza dulciurile din filmele americane, iar briose le cu ciocolata sunt primul lucru la care ma gandesc cand imi inchipui ca sunt intr-o cafenea. Am mai avut eu o tentativa de briose pe site (cu afine – gasiti link-ul in josul paginii, sub reteta), dar la momentul acela nu gasisem cea mai buna reteta. Acum insa, pot spune cu certitudine ca am dat lovitura si ca in sfarsit pot sa va explic si voua cum se fac briosele cu ciocolata, astfel incat sa iasa inalte si spectaculoase, ca la cofetarie!

Secretul sta in temperatura cuptorului si in cantitatea de praf de copt. Si bineinteles, in a avea pepite de ciocolata rezistente la temperatura. Cred ca se gasesc peste tot in comert acum, asa ca sper ca asta sa nu fie o problema. Cantitatea sugerata de pepite este, zic eu, decenta, dar daca le vreti super ciocolatoase, nu va fie frica sa dublati cantitatea de ciocolata. Sau daca chiar sunteti in cautare de “pacate” culinare, puteti pune un patratel de ciocolata in interiorul briosei – chiar daca nu e rezistent la temperatura, va da un centru moale si gustos creatiei.

Se fac repede – timpul de preparare e de doar 20 de minute, dar pentru prima data cand le incercati, as mai bloca in calendar si timpul de coacere (inca 20 de minute). Ceva imi spune ca va veti uita cu uimire la ele cum cresc si cresc si creeeeeesc si apoi incep sa se rumeneasca si n-o sa va vina sa credeti ca ati pregatit desertul perfect chiar in bucataria voastra! Nici mie nu mi-a venit sa cred ce bine au iesit!

Daca incercati reteta, sunt foarte curioasa sa vad cum v-a iesit! Trimiteti-ne pozele voastre pe pagina de Facebook sau Instagram, iar noi le vom publica in Stories, ca sa vada toata lumea ca si gospodinele sunt capabile de prajituri la fel de spectaculoase ca cele din comert!

Briose cu ciocolata ca la cofetarie

Briose cu ciocolata ca la cofetarie

Domnisoara AD
Singura reteta de care ai nevoie ca sa faci briose pufoase cu ciocolata, la fel de bune, inalte si spectaculoase ca cele din comert!
No ratings yet
Timp de preparare 20 minute
Timp de gatire 20 minute
Timp total 40 minute
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Americana
Portii 12 briose
Calorii 532 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 4 lingurite praf de copt
  • 250 g pepite de ciocolata, rezistente la caldura
  • 4 oua
  • 240 ml lapte
  • 120 ml ulei de floarea soarelui (in niciun caz de masline!)
  • 60 g unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie (sau de rom, sau orice alta esenta va place)
  • 1 lingurita sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele cu care o sa facem cele mai gustoase briose cu ciocolata vazute vreodata!
    Ingrediente pentru briose cu ciocolata ca la cofetarie
  • Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Da, ati citit bine. Este foarte important sa avem 220 de grade pentru a reusi sa facem briose inalte ca la cofetarie. Daca aveti dubii, e mai bine sa aveti un cuptor mai cald de atat, decat mai rece. Cel mai bine este sa folositi un termometru de cuptor, asa cum e cel recomandat mai sus.
  • Se amesteca faina, praful de copt si sarea.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 1
  • Se sparg ouale si se adauga esenta de vanilie deasupra lor.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 2
  • Cu ajutorul unui mixer, se bat bine ouale.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 3
  • Se adauga si zaharul si se amesteca.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 4
  • Dupa care se adauga si amestecul de faina si se mixeaza impreuna.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 5
  • Cu ajutorul unei spatule, se adauga doua treimi din pepitele de ciocolata si se amesteca pana cand acestea s-au distribuit uniform.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 6
  • Se umple o tava pentru briose cu intreaga compozitie. Distribuiti intreg amestecul pana cand acesta ajunge la marginea tavii, altfel nu veti obtine capacele spectaculoase pe care le au briosele din comert.
    (Daca aveti nevoie de o tava de briose de buna calitate, aveti recomandarile mele mai sus.)
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 7
  • Presarati restul de pepite de ciocolata deasupra brioselor si puneti-le la cuptor timp de 7 minute la 220 de grade. Dupa cele 7 minute, reduceti temperatura cuptorului pana la 180 de grade si lasati-le inca 15 minute. Nu sariti peste primul pas – temperatura ridicata face ca aluatul care creste foarte repede sa se intareasca inainte de a se lipi de celelalte briose.
    Pentru a fi sigur(a) ca sunt gata, folositi o scobitoare si incercati-le in profunzime.
    Briose cu ciocolata ca la cofetarie pas 8
  • Va recomandam sa le lasati la racit timp de cel putin 10 minute inainte de a le servi. (Sa admiram textura pufoasa din interiorul brioselor, ce ziceti?)
    Portie de briose cu ciocolata ca la cofetarie

Informatii nutritionale

Serving: 1briosaCalories: 532kcal
Keyword briose ca la cofetarie, briose cu ciocolata, briose inalte si pufoase, briose pufoase
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de briose cu ciocolata, s-ar putea sa te intereseze si celelalte prajituri din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Am facut deja o selectie pentru tine, nu se poate sa nu-ti faca niciuna cu ochiul:


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

octombrie 9, 2021

O reteta cu o combinatie inedita de mustar

octombrie 2, 2021

Ceva inedit, daca nu faceti parte din categoria

septembrie 25, 2021

Un desert simplu, insa rapid si gustos. Mergi