Prajitura cu nuci, curmale si cafea e una relativ complicata prin multitudinea ingredientelor atat la blat cat si la glazura. Si nici nu este foarte ieftina. Fiti insa linistiti, compenseaza din plin prin gust: e de-li-cioa-sa!
Sunt necesare trei etape pentru realizarea blatului. Prima combina curmalele si cafeaua fierbinte (si trebuie sa lasati ca gusturile sa se intrepatrunda…) iar apoi curmalele se separa. Cea de-a doua amesteca ingredientele uscate, faina, scortisoara, nucsoara, praful de copt, si sarea. A treia duce la obtinerea amestecului de zahar, unt, ou si vanilie. Se adauga curmalele si lichidul cu cafea dupa ce amestecul anterior a fost deplin omogenizat.
Se coace in mod obisnuit, la 180 de grade Celsius si se incearca cu scobitoarea dupa aproximativ 55 de minute.
In timp ce blatul se coace, puteti face glazura, combinand initial zaharul, cu untul si ness-ul dizolvat in apa. In final se pun nucile si vanilia.
Daca doriti ceva pe aceeasi tema, puteti incerca Prajitura cu mandarine sau Prajitura cu mere si scortisoara.
Prajitura cu nuci, curmale si cafea
Ingrediente
Prajitura
- 300 g curmale (fara samburi)
- 350 ml cafea fierbinte
- 220 g faina alba
- 115 g unt
- 100 g zahar brun
- 60 g zahar tos
- 1½ lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- ⅛ lingurita nucsoara
- ¼ lingurita sare
- 1 buc ou (mare!)
- 1 cana nuci taiate marunt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
Glazura
- 240 g zahar pudra
- 3 linguri unt topit
- 2 linguri apa fierbinte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ lingurita ness
- ½ cana nuci tocate mare
Instructiuni
Prajitura
- Ingredientele
- Tocati curmalele
- Adaugati cafeaua fierbinte si praful de copt
- Combinati faina, scortisoara, nucsoara si sarea
- Bateti cu mixerul untul cu zaharul tos si cel brun
- Bateti oul cu vanilia
- Strecurati curmalele si puneti-le deoparte
- Bateti energic amestecul ramas
- Amestecati cafeaua cu untul in trei etape si omogenizati
- Adaugati curmalele si nucile si amestecati totul
- Ungeti cu unt o tava si tapetati cu hatrtie de copt
- Turnati compozitia
- Dati la cuptorul incins la 180℃ timp de 55 – 60 minute (incercati cu scobitoarea)