noiembrie 21

Fursecuri chinezesti cu nuci

Fursecuri chinezesti cu nuci sau, dupa denumirea lor oficiala, HUP TOH SOH, (景德镇 – dupa locul in care au fost, probabil, inventate) este o reteta binecunoscuta in … China! Exista mai multe variante, in functie de zonele Chinei, ca rezuntat al traditiilor locale. Cea de fata se pare ca este cea “clasica”, de fapt cea adoptata de americani si/sau europeni.

De la bun inceput trebuie sa va spunem ca nu trebuie sa aveti astptarile induse de retetele romanesti de fursecuri. Diferenta esentiala este data de cantitatea de zahar, mica in raport cu celelalte ingrediente folosite. Cu alte cuvinte, nu sunt foarte dulci! Daca sunteti la dieta, e exact desertul care va trebuie. Daca totusi vreti sa o incercati, dar va plac cele dulci, puteti sa le treceti printr-o glazura sau prin ciocolata topita.

Cateva observatii care sa va ajute:

  • 1. Nucile si semintele de susan trebuie sa fie neaparat prajite initial, altfel gustul nu va fi cel asteptat.
  • 2. Nucile trebuie doar sfaramate intr-o punga, cu un sucitor; daca le macinati, fursecurile nu vor mai avea aceeasi textura si implicit savoare.
  • 3. Cand faceti amestecul final, se toarna treptat cel cu faina in cel umed, cu unt si ou.
  • 4. Timpul de coacere poate varia, in functie de cuptorul folosit, important e ca textura finala a fursecurilor sa fie una sfaramicioasa.

Daca doriti sa faceti si altfel de fursecuri, ati putea incerca Fursecuri cu cafea sau Fursecuri cu ciocolata.

Fursecuri chinezesti cu nuci

Fursecuri chinezesti cu nuci

O reteta chinezeasca clasica. In original se numeste Hup Toh Soh.
No ratings yet
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Fel Desert
Bucatarie Chinese
Portii 12 persoane
Calorii 339 kcal

Ingrediente
  

  • 280 g faina alba
  • 150 g nuci taiate marunt
  • 175 g unt (la temperatura camerei)
  • 90 g zahar tos
  • 50 g seminte de susan (prajite)
  • 3 buc galbenusuri de ou
  • 1 buc ou (pentru final)
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ¾ lingurita sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • Prajiti putin semintele de susan
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • … si nucile.
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul…
  • … adaugati semintele de susan …
  • Sfaramati nucile …
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • … si adaugati-le in amestecul de faina …
  • Separat mixati untul cu zaharul …
  • … si adaugati galbenusele pe rand …
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • … apoi adaugati totul in amestecul initial.
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • Faceti bilute cu amestecul pe care il puteti lua cu o lingurita ….
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • … apasati cu furculita ca sa le aplatizati …
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • … ungeti cu ou batut …
  • …. coaceti la 165 ℃ 25 – 30 minute.
    Fursecuri chinezesti cu nuci
  • Sunt gata!
    Fursecuri chinezesti cu nuci

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 3fursecuriCalories: 339kcalCarbohydrates: 28.3gProtein: 5.8gFat: 22.9gSaturated Fat: 8.87gPolyunsaturated Fat: 6.78gMonounsaturated Fat: 5.67gTrans Fat: 0.47gCholesterol: 84.42mgSodium: 150.42mgPotassium: 99.25mgFiber: 1.75gSugar: 7.78gVitamin A: 504.17IUCalcium: 42.5mgIron: 0.84mg
Keyword fursecuri
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

fursecuri


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

decembrie 2, 2024

O reteta care va face felul unu si

noiembrie 28, 2024

Un fel de strudel... facut putin altfel! Mergi

noiembrie 21, 2024

SharePin1Tweet1 Shares O reteta chinezeasca clasica. In original