Fursecuri chinezesti cu nuci sau, dupa denumirea lor oficiala, HUP TOH SOH, (景德镇 – dupa locul in care au fost, probabil, inventate) este o reteta binecunoscuta in … China! Exista mai multe variante, in functie de zonele Chinei, ca rezuntat al traditiilor locale. Cea de fata se pare ca este cea “clasica”, de fapt cea adoptata de americani si/sau europeni.
De la bun inceput trebuie sa va spunem ca nu trebuie sa aveti astptarile induse de retetele romanesti de fursecuri. Diferenta esentiala este data de cantitatea de zahar, mica in raport cu celelalte ingrediente folosite. Cu alte cuvinte, nu sunt foarte dulci! Daca sunteti la dieta, e exact desertul care va trebuie. Daca totusi vreti sa o incercati, dar va plac cele dulci, puteti sa le treceti printr-o glazura sau prin ciocolata topita.
Cateva observatii care sa va ajute:
- 1. Nucile si semintele de susan trebuie sa fie neaparat prajite initial, altfel gustul nu va fi cel asteptat.
- 2. Nucile trebuie doar sfaramate intr-o punga, cu un sucitor; daca le macinati, fursecurile nu vor mai avea aceeasi textura si implicit savoare.
- 3. Cand faceti amestecul final, se toarna treptat cel cu faina in cel umed, cu unt si ou.
- 4. Timpul de coacere poate varia, in functie de cuptorul folosit, important e ca textura finala a fursecurilor sa fie una sfaramicioasa.
Daca doriti sa faceti si altfel de fursecuri, ati putea incerca Fursecuri cu cafea sau Fursecuri cu ciocolata.
Fursecuri chinezesti cu nuci
Ustensile necesare
Ingrediente
- 280 g faina alba
- 150 g nuci taiate marunt
- 175 g unt (la temperatura camerei)
- 90 g zahar tos
- 50 g seminte de susan (prajite)
- 3 buc galbenusuri de ou
- 1 buc ou (pentru final)
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- ¾ lingurita sare
Instructiuni
- Ingredientele
- Prajiti putin semintele de susan
- … si nucile.
- Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul…
- … adaugati semintele de susan …
- Sfaramati nucile …
- … si adaugati-le in amestecul de faina …
- Separat mixati untul cu zaharul …
- … si adaugati galbenusele pe rand …
- … apoi adaugati totul in amestecul initial.
- Faceti bilute cu amestecul pe care il puteti lua cu o lingurita ….
- … apasati cu furculita ca sa le aplatizati …
- … ungeti cu ou batut …
- …. coaceti la 165 ℃ 25 – 30 minute.
- Sunt gata!