martie 24

Cheesecake fara coacere

0  comments

O reteta simpla, destinata si succesului celor mai putin experimentati.
cheesecake fara coacere

Reteta de cheesecake fara coacere (un fel de pasca mai simpla si mai expeditiva) e conceputa special pentru incepatorii intr-ale “bucatarelii”. Si, fiti sinceri, ce conteaza mai mult la inceput, decat un succes de necontestat? Asta iti da aripi, curajul de a incerca ceva nou si acel sentiment de nepretuit, cel al recunoasterii calitatilor de “chef”, la care tanjeste orice incepator. Pe scurt, premisele pentru un start bun sunt la indemana dumneavoastra, daca respectati si niste mici observatii… pentru ca, nu-i asa, toate au un pret!

Din fericire observatiile nu implica decat lucruri de detaliu (insa, asa cum bine stiti, diavolul se ascunde acolo!). Iata-le:

Biscuitii adecvati sunt cei cu orz, insa daca nu aveti posibilitatea, puteti sa va repliati si la alte sortimente;

Cumparati smantana speciala pentru frisca;

Bateti bine frisca in prealabil, in asa fel incat “sa stea ridicata”;

Branza trebuie sa fie asa numita “Philadelphia”, deoarece aceasta asigura atat consistenta necesara a cremei cat si onctuozitatea sa;

Smantana folosita la ornat trebuie sa fie una grasa, cu 30% grasime;

Nu omiteti in niciun caz vanilia si sucul de lamaie, ele sunt esentiale pentru un gust care sa scoata preparatul din anonimat, asa cum va doriti, dealtfel.

Exista, desigur si modalitati de repliere sau de rupere a obisnuintei: puteti incerca si Prajitura cu branza (fara coacere) sau Cea mai fina pasca cu crema de branza si smantana.

cheesecake fara coacere

Cheesecake fara coacere

O reteta simpla, destinata si succesului celor mai putin experimentati.
5 from 2 votes
Timp de preparare 20 minutes
Timp total 20 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Americana
Portii 12 portii

Ingrediente
  

Blatul

  • 240 g biscuiti de ovaz
  • 70 g zahar brun
  • 120 g unt (topit)

Crema de branza

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 680 g branza grasa (tip philadelphia)
  • 100 g zahar tos
  • 15 g zahar pudra
  • 60 g smantana grasa
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    cheesecake fara coacere

Blatul

  • Zdrobiti biscuitii in mixer
    cheesecake fara coacere
  • Topiti untul
    cheesecake fara coacere
  • Amestecati untul cu biscuitii sfarmati si zaharul
    cheesecake fara coacere
  • Tapetati fundul vasului cu mixul rezultat
    cheesecake fara coacere
  • Nivelati cu fundul plat al unui pahar
    cheesecake fara coacere

Crema de branza

  • Puneti zaharul in bol
    cheesecake fara coacere
  • Adaugati branza, zaharul tos …
    cheesecake fara coacere
  • … si smantana pentru frisca …
    cheesecake fara coacere
  • Puneti compozitia peste blat
    cheesecake fara coacere
  • Acoperiti cu folie si dati 12 ore la frigider
    cheesecake fara coacere
  • Ornati cu restul de smantana amestecata cu gem/dulceata/colorant
    cheesecake fara coacere
  • E gata!
    cheesecake fara coacere

Reteta video

Keyword cheseecake
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

chesecake fara coacere


5 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi