Reteta de cheesecake fara coacere (un fel de pasca mai simpla si mai expeditiva) e conceputa special pentru incepatorii intr-ale “bucatarelii”. Si, fiti sinceri, ce conteaza mai mult la inceput, decat un succes de necontestat? Asta iti da aripi, curajul de a incerca ceva nou si acel sentiment de nepretuit, cel al recunoasterii calitatilor de “chef”, la care tanjeste orice incepator. Pe scurt, premisele pentru un start bun sunt la indemana dumneavoastra, daca respectati si niste mici observatii… pentru ca, nu-i asa, toate au un pret!
Din fericire observatiile nu implica decat lucruri de detaliu (insa, asa cum bine stiti, diavolul se ascunde acolo!). Iata-le:
Biscuitii adecvati sunt cei cu orz, insa daca nu aveti posibilitatea, puteti sa va repliati si la alte sortimente;
Cumparati smantana speciala pentru frisca;
Bateti bine frisca in prealabil, in asa fel incat “sa stea ridicata”;
Branza trebuie sa fie asa numita “Philadelphia”, deoarece aceasta asigura atat consistenta necesara a cremei cat si onctuozitatea sa;
Smantana folosita la ornat trebuie sa fie una grasa, cu 30% grasime;
Nu omiteti in niciun caz vanilia si sucul de lamaie, ele sunt esentiale pentru un gust care sa scoata preparatul din anonimat, asa cum va doriti, dealtfel.
Exista, desigur si modalitati de repliere sau de rupere a obisnuintei: puteti incerca si Prajitura cu branza (fara coacere) sau Cea mai fina pasca cu crema de branza si smantana.
Cheesecake fara coacere
Ustensile necesare
Ingrediente
Blatul
- 240 g biscuiti de ovaz
- 70 g zahar brun
- 120 g unt (topit)
Crema de branza
- 300 ml smantana pentru frisca
- 680 g branza grasa (tip philadelphia)
- 100 g zahar tos
- 15 g zahar pudra
- 60 g smantana grasa
- 2 lingurite suc de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
Instructiuni
Blatul
- Zdrobiti biscuitii in mixer
- Topiti untul
- Amestecati untul cu biscuitii sfarmati si zaharul
- Tapetati fundul vasului cu mixul rezultat
- Nivelati cu fundul plat al unui pahar