Placinta cu carne e inexact spus, insa e mai usor de tinut minte. De fapt este vorba de acelasi lucru, relativ simplu, insa cu o savoare deosebita, data de ciuperci si de cascavalul afumat. Pentru ca savoarea sa nu ramana numai in memoria Dvs., ar trebui sa tineti cont ce cateva reguli simple. Iata-le:
1.Nu spalati ciupercile decat daca este absolut necesar; de acord, va trebui sa va asigurati ca sunt curate, insa de fapt nimeni nu va impiedica sa le alegeti astfel. Daca le spalati, gustul lor natural isi va pierde din pregnanta si asta nu este de dorit. Le puteti spala selectiv: doar pe cele care sunt murdare de pamant.
2.Exista un motiv bine intemeiat pentru care foile de dedesubt sunt de tip filo. Daca ar fi din foietaj, nu ar putea creste, datorita greutatii compozitiei si, in final, ar aparea necoapte. Numarul foilor filo depinde de cat de jos puneti tava in cuptor si de intensitatea flacarii. Nu exagerati inutil cu uleiul cu care le ungeti, deoarece compozitia este deja onctuoasa. 3 sau 4 sunt de obicei suficiente.
3.Foaia de deasupra este din foietaj. Ca sa poata creste, e necesar ca apa din compozitia cu carne sa poata fi eliminata sub forma de aburi. Din acest motiv trebuie sa faceti gaurile respective. Daca va place ca placinta sa fie rumena, puteti sa ungeti foaia cu ou batut, insa trebuie sa aveti in vedere ca gaurile sa nu fie obturate.
Daca doriti sa incercati si altceva, in aceeasi paradigma culinara a foietajului, puteti sa apelati la Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc sau la Cremwursti in foietaj.
Placinta cu carne
Ustensile necesare
- 1 tava
Ingrediente
- 500 g carne tocata (dupa preferinta)
- 300 g ciuperci taiate felii
- 100 g cascaval afumat
- 2 buc ceapa rosie
- 2 buc oua
- 10 g ulei de masline
- 50 ml apa (optional, daca carnea e cam tare)
- 200 g aluat foietaj
- 4 buc foi filo (subtiri)
- 1 buc ou (optional, pentru foaia de foietaj)
- sare
- piper
Instructiuni
- Ingredientele
- Trageti ceapa cu putin ulei
- Adaugati ciupercile taiate cubulete cu putina sare.
- Trageti-le pana se rumenesc bine…
- Separat trageti carnea cu sare, piper si (daca e nevoie!) ulei si putina apa.
- Adaugati ciupercile si ceapa…
- … apoi cascavalul afumat …
- … amestecati totul bine adaugand doua oua batute …
- Tapetati fundul tavii cu 3- 4 foi subtiri (filo) unse cu ulei….
- Adaugati uniform compozitia…
- Puneti aluat foietaj deasupra (oul este optional, gaurile, nu!)
- Dati la cuptor 30-35 minute la 180 ℃ (sau pana se rumenesc foile)
- E gata!