iunie 21

Placinta cu carne

0  comments

Placinta cu carne e inexact spus, insa e mai usor de tinut minte. De fapt este vorba de acelasi lucru, relativ simplu, insa cu o savoare deosebita, data de ciuperci si de cascavalul afumat. Pentru ca savoarea sa nu ramana numai in memoria Dvs., ar trebui sa tineti cont ce cateva reguli simple. Iata-le:

1.Nu spalati ciupercile decat daca este absolut necesar; de acord, va trebui sa va asigurati ca sunt curate, insa de fapt nimeni nu va impiedica sa le alegeti astfel. Daca le spalati, gustul lor natural isi va pierde din pregnanta si asta nu este de dorit. Le puteti spala selectiv: doar pe cele care sunt murdare de pamant.

2.Exista un motiv bine intemeiat pentru care foile de dedesubt sunt de tip filo. Daca ar fi din foietaj, nu ar putea creste, datorita greutatii compozitiei si, in final, ar aparea necoapte. Numarul foilor filo depinde de cat de jos puneti tava in cuptor si de intensitatea flacarii. Nu exagerati inutil cu uleiul cu care le ungeti, deoarece compozitia este deja onctuoasa. 3 sau 4 sunt de obicei suficiente.

3.Foaia de deasupra este din foietaj. Ca sa poata creste, e necesar ca apa din compozitia cu carne sa poata fi eliminata sub forma de aburi. Din acest motiv trebuie sa faceti gaurile respective. Daca va place ca placinta sa fie rumena, puteti sa ungeti foaia cu ou batut, insa trebuie sa aveti in vedere ca gaurile sa nu fie obturate.

Daca doriti sa incercati si altceva, in aceeasi paradigma culinara a foietajului, puteti sa apelati la Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc sau la Cremwursti in foietaj.

Placinta cu carne ciuperci si cascaval

Placinta cu carne

O reteta care se face fara prea multa osteneala…
5 from 1 vote
Timp de preparare 25 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 55 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 8 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 500 g carne tocata (dupa preferinta)
  • 300 g ciuperci taiate felii
  • 100 g cascaval afumat
  • 2 buc ceapa rosie
  • 2 buc oua
  • 10 g ulei de masline
  • 50 ml apa (optional, daca carnea e cam tare)
  • 200 g aluat foietaj
  • 4 buc foi filo (subtiri)
  • 1 buc ou (optional, pentru foaia de foietaj)
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Trageti ceapa cu putin ulei
  • Adaugati ciupercile taiate cubulete cu putina sare.
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Trageti-le pana se rumenesc bine…
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Separat trageti carnea cu sare, piper si (daca e nevoie!) ulei si putina apa.
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Adaugati ciupercile si ceapa…
  • … apoi cascavalul afumat …
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • … amestecati totul bine adaugand doua oua batute …
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Tapetati fundul tavii cu 3- 4 foi subtiri (filo) unse cu ulei….
  • Adaugati uniform compozitia…
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Puneti aluat foietaj deasupra (oul este optional, gaurile, nu!)
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • Dati la cuptor 30-35 minute la 180 ℃ (sau pana se rumenesc foile)
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval
  • E gata!
    Placinta cu carne ciuperci si cascaval

Reteta video

Keyword placinta cu carne ciuperci si cascaval
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

placinta cu carne


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

decembrie 2, 2024

O reteta care va face felul unu si

noiembrie 28, 2024

Un fel de strudel... facut putin altfel! Mergi

noiembrie 21, 2024

O reteta chinezeasca clasica. In original se numeste