Aperitiv cu oua, rosii, porumb si branza sepoate face si atunci cand in frigider se aduna tot felul de ingrediente din care nu aveti cantitati foarte mari si ati dori sa “scapati” de ele, stiind faptul ca de obicei facem noi cumparaturi doar atunci cand stocul este zero.
Cateva observatii si sugestii referitoare la realizarea preparatului.
Cantitatile pot fi usor modificate fara ca gustul sa fie dramatic diferit, in masura in care nu introduceti noi ingrediente.
Rosiile nu e musai sa fie de tip cherry. Se pot folosi orice fel de rosii, cu conditia sa nu depasiti cantitatea sugerata sau, daca o depasiti, sa aveti grija sa selectati doar pulpa lor. In caz contrar, veti obtine o compozitie apoasa, ceea ce nu e de dorit.
In cazul branzei se poate folosi telemea, cas, cascaval sau orice fel de branza uscata doriti, sau pe care o aveti la indemana. Trebuie insa sa aveti grija sa reduceti/mariti corespunzator cantitatea de sare.
Daca vi se pare ca maioneza are prea mult ulei, ea se poate inlocui, in principiu, cu iaurt grecesc cu 10% grasime sau cu smantana. Eventual puteti sa reduceti o parte din maioneza si sa o inlocuiti cu iaurt/smantna.
Avem pentru dumneavoastra si alte alternative, daca doriti sa le luati in consideratie: salata keto sau Salata cu naut si turmeric .
Aperitiv cu oua, rosii, porumb si branza
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 3 buc oua mari (fierte tari)
- 100 g rosii (taiate in bucati mici)
- 170 g porumb dulce
- 80 g masline
- 150 g branza
- 3 linguri maioneza
- sare
- piper