ianuarie 12

Risotto cu spanac si rosii uscate

0  comments

O reteta cu ingrediente comune, insa extrem de gustoasa si usor de preparat.
Risotto spanac rosii uscate

Risotto cu spanac si rosii uscate este o reteta tipic italiana. In consecinta trebuie sa respectati cateva reguli simple pentru a nu va ridica in cap toata peninsula. Sa le luam pe rand.

Orezul. Nu folositi niciodata orez cu bobul lung, nu se preteaza acestui preparat datorita continutului mai redus de amidon. Amidonul este cel care da aspectul si gustul cremos al unui risotto bine facut. Din acelasi motiv NU se spala si nu se usuca orezul inainte de gatire (nu ati face altceva decat sa scapati de amidon!). De fierbere prealabila nici nu poate fi vorba.

Gatirea propriu zisa. Risotto nu se face singur (din pacate!). Trebuie sa puneti lichidele treptat, sa amestecati continuu si sa observati momentul in care orezul este complet fiert. Nu ratati acest moment, daca doriti sa obtineti textura cremoasa, specifica preparatului. De obicei este gata in cam 20-25 de minute.

Supa de gaina/pui trebuie sa fie incalzita in prealabil, astfel incat atunci cand o turnati in tigaie sa nu intrerupa procesul de fierbere al orezului. In caz contrar va fi nevoie, de fiecare data, de mai mult timp.

Risotto se mananca imediat ce este pregatit. Nu se poate folosi pentru a doua zi, daca doriti sa aveti aceeasi textura si acelasi gust. Nu se pune in congelator! Risotto se poate folosi si ca garnitura la friptura sau carnati prajiti.

Mai puteti incerca si alte retete de risotto, observatiile de mai sus ramanand insa valabile: Risotto de vita cu sofran, Risotto cu somon si mazare sau Risotto cu carnati si vin rosu.

Risotto spanac rosii uscate

Risotto cu spanac si rosii uscate

O reteta cu ingrediente comune, insa extrem de gustoasa si usor de preparat.
No ratings yet
Timp de preparare 12 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 42 minutes
Fel Cina
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 4 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 1 litru supa de pui (poate fi dintr-un cub)
  • 300 grame orez pentru risotto
  • 30 grame rosii uscate la soare (din conserva, in ulei)
  • 240 mililitri vin alb sec
  • 70 grame parmezan
  • 120 grame spanac (poate fi si congelat)
  • 5 buc catei de usturoi
  • 1 buc ceapa rosie
  • 2 linguri unt
  • frunze de busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Risotto spanac rosii uscate
  • Frigeti in ulei si unt usturoiul taiat fin
    Risotto spanac rosii uscate
  • Adaugati ceapa…
  • … rosiile uscate scurse de ulei…
    Risotto spanac rosii uscate
  • … si orezul.
    Risotto spanac rosii uscate
  • Turnati vinul…
    Risotto spanac rosii uscate
  • … si apoi supa de pui, treptat, pana se fierbe orezul!
    Risotto spanac rosii uscate
  • Cand e aproape fiert, puneti si spanacul
  • In final adaugati parmezanul si unt (daca mai doriti).
    Risotto spanac rosii uscate
  • E gata!
    Risotto spanac rosii uscate

Reteta video

Keyword risotto, risotto cu spanac si rosii uscate
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

risotto


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

ianuarie 14, 2025

Ceva rapid, gustos si la indemana oricui Mergi

ianuarie 9, 2025

Un altfel de napolitana, mai fina si mai

ianuarie 4, 2025

O reteta cu manopera usoara insa care cere