Galuste din gris (moi!) va da sansa sa supravietuiti in cazul in care faceti supa (de vita sau de gaina) si ati gresit galustele in cazul incercarilor anterioare. A le gresi inseamna, la limita inferioara, varianta “imprastiata” iar la cea superioara, varianta “de prastie”.
In esenta trebuie sa aveti grija sa obtineti consistenta optima a amestecului de ou si gris. Va garantam ca daca reusiti o data, veti reusi si ulterior. Din pacate este greu de exprimat exact, in grame, cantitatea de gris (doar ea conteaza, stati linistiti, nimeni nu cantareste oul!). Ceea ce vedeti scris in reteta este ceva aproximativ, pentru un ou de marime medie (notat cu M pe cutie, daca il luati din supermarket).
Exista insa o metoda mai exacta de a obtine consistenta dorita si anume cea vizuala. Ea este prezentata explicit in fotografiile 4 si 5 din reteta de mai jos: in cazul in care amestecul este cel dorit, atunci cand scoateti lingura cu care ati amestecat, nu trebuie sa obtineti o suprafata neteda, ci una usor neregulata in zona din care ati scos lingura. Daca insa suprafata revine la orizontala dupa scoaterea lingurii, mai trebuie adaugat putin gris!
Inainte de a pune galustele la fiert in supa trebuie sa va asigurati ca supa este aproape de fierbere sau chiar fierbe. Ideal ar fi sa puneti galustele atunci cand considerati ca saupa este gata, insa se poate sa le faceti mai tarziu sau chiar a doua zi. Ustensilele folosite pentru formarea galustelor trebuie sa fie udate dupa fiecare imersiune in supa, pentru ca amestecul sa nu adere la ele, (foto 6). Succes!
Daca insa doriti un alt fel de supa, ati putea incerca si Supa japoneza ramen sau Supa de broccoli si branza .
Galuste din gris (moi!)
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 70 g gris
- 2 buc oua
- sare