noiembrie 4

Galuste din gris (moi!)

0  comments

Galuste din gris (moi!) va da sansa sa supravietuiti in cazul in care faceti supa (de vita sau de gaina) si ati gresit galustele in cazul incercarilor anterioare. A le gresi inseamna, la limita inferioara, varianta “imprastiata” iar la cea superioara, varianta “de prastie”.

In esenta trebuie sa aveti grija sa obtineti consistenta optima a amestecului de ou si gris. Va garantam ca daca reusiti o data, veti reusi si ulterior. Din pacate este greu de exprimat exact, in grame, cantitatea de gris (doar ea conteaza, stati linistiti, nimeni nu cantareste oul!). Ceea ce vedeti scris in reteta este ceva aproximativ, pentru un ou de marime medie (notat cu M pe cutie, daca il luati din supermarket).

Exista insa o metoda mai exacta de a obtine consistenta dorita si anume cea vizuala. Ea este prezentata explicit in fotografiile 4 si 5 din reteta de mai jos: in cazul in care amestecul este cel dorit, atunci cand scoateti lingura cu care ati amestecat, nu trebuie sa obtineti o suprafata neteda, ci una usor neregulata in zona din care ati scos lingura. Daca insa suprafata revine la orizontala dupa scoaterea lingurii, mai trebuie adaugat putin gris!

Inainte de a pune galustele la fiert in supa trebuie sa va asigurati ca supa este aproape de fierbere sau chiar fierbe. Ideal ar fi sa puneti galustele atunci cand considerati ca saupa este gata, insa se poate sa le faceti mai tarziu sau chiar a doua zi. Ustensilele folosite pentru formarea galustelor trebuie sa fie udate dupa fiecare imersiune in supa, pentru ca amestecul sa nu adere la ele, (foto 6). Succes!

Daca insa doriti un alt fel de supa, ati putea incerca si Supa japoneza ramen sau Supa de broccoli si branza .

Galusti moi

Galuste din gris (moi!)

Secretul unor galuste pufoase
No ratings yet
Timp de preparare 3 minutes
Timp de gatire 7 minutes
Timp total 10 minutes
Fel Supa
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii
Calorii 39 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 70 g gris
  • 2 buc oua
  • sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Galusti moi
  • Bateti ouale si adaugati putina sare
    Galusti moi
  • Turnati treptat, in ploaie, grisul
    Galusti moi
  • … amestecand continuu …
  • Aceasta trebuie sa fie consistenta finala ….
    Galusti moi
  • Pregatiti un bol cu apa si udati doua linguri …
    Galusti moi
  • Introduceti galustele in supa …
    Galusti moi
  • Sunt gata !
    Galusti moi

Reteta video

https://youtu.be/X3UqmTjihn4

Informatii nutritionale

Serving: 1galuscaCalories: 39kcalCarbohydrates: 5.1gProtein: 2gFat: 1.1gSaturated Fat: 0.32gPolyunsaturated Fat: 0.14gMonounsaturated Fat: 0.42gCholesterol: 37mgSodium: 14.1mgPotassium: 20mgFiber: 0.2gSugar: 0.1gVitamin A: 54IUCalcium: 6.5mgIron: 0.2mg
Keyword galuste
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

galuste


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

decembrie 2, 2024

O reteta care va face felul unu si

noiembrie 28, 2024

Un fel de strudel... facut putin altfel! Mergi

noiembrie 21, 2024

O reteta chinezeasca clasica. In original se numeste