noiembrie 14

Tort cu fructe de padure

0  comments

Tort cu fructe de padure este genul de reteta care va pune rabdarea si dexteritatea la incercare, insa rezultatul este intotdeauna pe masura asteptarilor, adica un tort excelent.

Trebuie sa va inarmati cu rabdare, cu ceva bani pentru ingrediente, deoarece acestea nu sunt nici putine, nici ieftine. Asta in cazul in care nu vreti sa ratati din pricina unor calcule meschine.

Despre fructele de padure: ele pot fi proaspete (cazul ideal) sau cumparate congelate, din comert. Puteti folosi afine (asa cum am sugerat in reteta propriu-zisa) dar si zmeura, mure sau capsuni in proportia pe care o considerati adecvata, in functie de preferintele dumneavoastra. Daca apelati la varianta congelata, le puteti pune ca atare in cratita in care reduceti amestecul pentru gem.

Pentru blat se foloseste lapte batut. Va sugeram sa-l puneti intr-un amestec cat se poate de fluid (subtire) pentru ca blatul sa fie in final pufos. De asemenea, avand in vedere cantitatile sugerate pentru ingrediente, va fi probabil nevoie de doua tavi (sau de una mai mare) pentru a asigura coacerea simultana. Timpul de coacere este orientativ, puteti sa va dati seama ca este gata dupa culoarea crustei care se formeaza, care trebuie sa fie usor maronie. Este esentiala grosimea compozitiei pentru a obtine o coacere uniforma si pentru a nu o arde.

La crema de ciocolata alba e necesar sa aveti in vedere faptul ca ciocolata topita trebuie sa fie rece atunci cand o adaugati in amestecul de unt si zahar. Se poate folosi ciocolata alba de menaj.

Alta reteta de tort pe care o puteti incerca cu succes ar fi tortul zebra (sau tabla de sah, depinde de Dvs.!).

tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Un tort laborios, insa cu un gust pe masura efortului depus!
No ratings yet
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 1 hour
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Britanica
Portii 12 portii

Ingrediente
  

Blatul

  • 230 g ulei de floarea soarelui
  • 100 g iaurt grecesc (10%)
  • 3 buc oua mari
  • 400 g zahar tos
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 350 g lapte batut
  • 480 g faina alba
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat

Gem de afine cu lavanda

  • 850 g afine
  • 170 g miere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1-2 lingurite lavanda (uscata!)

Crema de ciocolata alba cu unt

  • 230 g ciocolata alba (topita si racita)
  • 340 g unt
  • 180 g zahar pudra
  • ¼ lingurita sare

Instructiuni
 

Blatul

  • Ingrediente blat
    tort cu fructe de padure
  • Amestecati uleiul de floarea soarelui cu iaurtul grecesc…
  • … apoi zaharul …
    tort cu fructe de padure
  • … ouale si laptele batut …
    tort cu fructe de padure
  • … si, in final, faina si celelalte ingrediente solide.
    tort cu fructe de padure
  • Ungeti 2 tavi cu unt…
    tort cu fructe de padure
  • … dati la cuptor 30 – 35 minute la 180℃…
  • … pana se coace bine.
    tort cu fructe de padure

Gemul de afine

  • Ingredientele pentru gem
  • Puneti ingredientele la foc mare si reduceti amestecul; lasati sa se raceasca.
    tort cu fructe de padure

Crema de ciocolata alba

  • Ingredientele pentru crema
    tort cu fructe de padure
  • Topiti ciocolata in bain-marine
    tort cu fructe de padure
  • Omogenizati untul cu putina sare…
  • … adaugati zaharul …
    tort cu fructe de padure
  • … si omogenizati cu ciocolata, la mixer …
    tort cu fructe de padure

Montati tortul

  • Taiati blatul in felii subtiri…
    tort cu fructe de padure
  • …adaugati cu un strat de crema de ciocolata…
  • … apoi unul de gem…
  • … pana cand este gata!
    tort cu fructe de padure
  • Pofta buna!
    tort cu fructe de padure

Reteta video

https://youtu.be/kEYhQKwhQq0
Keyword tort cu fructe de padure
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

tort cu fructe de padure


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 7, 2024

O combinatie inedita care e simplu de facut

mai 2, 2024

O combinatie mai putin utilizata, insa delicioasa, veti

aprilie 19, 2024

O mancare usor neobisnuita Mergi direct la reteta