Fursecuri (biscuiti) amaretti este o reteta la indemana tuturor, daca faceti efortul financiar sa cumparati o faina mai speciala, cea de migdale. De obicei ea vine in doua sortimente, macinata fin sau mai grunjoasa. Din fericire ambele se pot uitiliza cu succes la reteta de fata. Daca aveti varietatea macinata fin, puteti sa obtineti o structura mai crocanta a fursecurilor daca le lasati cam 5 minute in plus la cuptor. Dimpotriva, atunci cand aveti faina grunjoasa, acest lucru este, bineinteles, contraindicat.
Ca totul sa fie ca in Italia, ar trebui sa treceti prin zahar pudra bilutele care vor deveni ulterior fursecuri. Daca insa nu agreati gustul de dulce intens, puteti sa renuntati la acest demers.
Un sfat care tine de modul in care coace cuptorul Dvs.. Daca el are tendinta de a incalzi excesiv tava, sunteti sfatuiti sa o puneti mai sus, sau, mai bine, sa puneti o tava dedesubtul celei in care ati pus fursecurile, pentru a atenua socul termic. In felul acesta fursecurile nu se vor intari excesiv la partea de jos.
In cazul in care sunteti suficient de norocosi si va raman fursecuri pentru a doua zi, le puteti pastra intr-o punga. Daca le lasati neacoperite, in camera, atunci ele se vor inmuia in functie de cat de umeda este incaperea. Va garantam insa ca acesta este un element nesemnificativ atunci cand vine vorba de pofta consumatorilor. Adevatrata problema este ca veti avea intotdeauna frustrarea ca le-au mancat prea repede, fata de cat ati lucrat la ele.
Tot pentru ei ati putea incerca, in aceeasi gama si Fursecuri cu bomboane ornamentale sau o Reteta de fursecuri cu scortisoara .
Fursecuri (biscuiti) amaretti
Ustensile necesare
- 1 tava
Ingrediente
- 200 g faina de migdale grunjoasa (Se poate folosi si faina de migdale fina)
- 200 g zahar tos
- 2 buc. albusuri de ou
- ¼ lingura suc de lamaie
- ½ lingurita esenta de migdale
- sare
- zahar pudra