Fursecuri cu bomboane ornamentale e o reteta care genereaza un produs extrem de aratos dar totodata apetisant si bun la gust. Fiti linistiti, nici macar nu e prea greu de facut. Este genul acela de reteta extrem de ingaduitoare cu cel/cea care o incearca. Si asta din mai multe puncte de vedere. Sa le luam pe rand.
In ceea ce priveste ingredientele:
Puteti folosi orice fel de cacao.
Cantitatea de zahar se poate mari daca vi se pare ca varietatea de cacao folosita este cam amara.
Prezenta sarii este esentiala, din moment ce ea este un important potentiator de gust.
In ceea ce priveste produsul final:
Se poate pastra in congelator o perioada mai indelungata daca il puneti intr-o punga cu fermoar din care ati scos pe cat posibil aerul. Se poate apela si la dispozitivul de vidare, daca aveti in gospodarie asa ceva.
Temperatura cuptorului se poate modifica, in functie de setarea sistemului interior de ventilatie. Daca folositi ventilatorul atunci s-ar putea sa fie nevoie sa reduceti timpul de coacere. Dimpotriva, daca nu aveti sau nu folositi ventilatorul interior atunci timpul de coacere este cel dat in reteta, de 11-12 minute. Indiferent de ce alegeti o regula vizuala este cea care va scoate de obicei din incurcatura. daca pe suprafata fursecurilor apar crapaturi, atunci sunt cu siguranta gata.
Daca inca nu sunteti convinsi, de reteta de fursecuri cu bomboane ornamentale, pana mai reflectati, puteti sa mai vedeti si alte dulciuri. De exemplu Prajitura cu cafea sau Prajitura cu frisca.
Fursecuri cu bomboane ornamentale
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 250 grame faina de grau
- 50 grame cacao
- ½ lingurita sare
- ¾ lingurita praf de copt
- 225 grame unt (la temperatura camerei)
- 300 grame zahar
- 2 buc. oua (la temperatura camerei)
- 1 lingurita extract de vanilie
- bomboane pentru ornat
Instructiuni
- Incalziti in prealabil cuptorul la 180°C
- Ingredientele
- Amestecati cu mixerul 3-4 minute untul la temperatura camerei si zaharul pana obtineti un amestec omogen.
- …adaugati oul la temperatura camerei…
- …vanilia… si omogenizati bine.
- …apoi faina, cacao si praful de copt si omogenizati pana se incorporeaza
- Faceti bilute din coca rezultata.
- Treceti-le prin amestecul de bomboane ornamentale
- Punti-le in tava la distanta suficient de mare
- Coaceti 11-12 minute pana apar mici crapaturi la suprafata. (Continuati procedeul pana terminati aluatul.)
- Sunt gata!