Prajitura cu lamaie este gustoasa, nu are ingrediente deosebite si (daca ignorati timpul de copt, 45-55 de minute, unde nu prea aveti cum sa interveniti) se pregateste rapid.
Daca v-ati uitat la poza, are glazura din zahar pudra si asta ar putea sa descurajeze pe unii dintre dumneavoastra, cei cu mai multe kilograme in plus. Si ei pot fi insa consolati, deoarece este genul de desert din care se serveste una, maxim doua felii. Fara glazura gustul nu mai este la fel: nu zaharul da nota dominanta, asa cum ati putea crede la prima vedere, ci … lingura de lamaie.
Trebuie sa fiti atenti sa nu puneti prea mult praf de copt (in caz contrar ar avea un gust putin “chimic”) si sa nu uitati, ca la orice dulce, un strop de sare, cea care are rolul de potentiator de gust. Daca doriti, puteti pune coaja de la doua lamai, daca gustul usor amarui nu va deranjeaza.
Este esential ca insiroparea sa se faca chiar atunci cand ati scos-o din cuptor, in caz contrar mijlocul nu va ajunge sa aiba suficient sirop. In mod diametral opus, glazura se poate pune numai dupa ce prajitura cu lamaie a fost insiropata si complet racita pentru ca in caz contrar se va topi.
Daca doriti sa mai experimentati si altceva asemanator, ati mai putea incerca Prajitura cu cafea sau Prajitura cu portocala
Prajitura cu lamaie
Ustensile necesare
Ingrediente
Aluatul
- 225 g unt (se poate si margarina)
- 225 g zahar tos
- 225 g faina alba
- 4 buc oua
- 4 g praf de copt
- 1 buc lamaie
- 50 g zahar pudra
Glazura
- 250 g zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura lapte
Instructiuni
- Ingredientele
- Puneti zaharul tos cu untul…
- … si amestecati bine…
- … adaugati apoi ouale…
- … si, in final, faina cu praful de copt …
- … omogenizati bine…
- … dati la cuptor 45 – 55 minute (160℃ cu ventilatie, daca aveti) …
- … Faceti un sirop din lamaie
- … si zahar…
- … insiropati cat inca este cald…