februarie 19

Creveti pane in stil tempura

0  comments

O reteta tipic japoneza foarte delicioasa - creveti pane in stil tempura, cu aluatul crocant caracteristic. Bonus: te invatam si cum sa pregatesti legume tempura.
Portie de creveti pane in stil tempura si sos de soia

Iata ca a venit si randul meu (Printului Consort) sa va impartasesc reteta mea speciala de Dragobete. (Nu stii despre ce-i vorba? Vezi cum a inceput povestea aici.) Am ales sa pregateasc niste creveti pane in stil tempura ca sa o surprind pe Domnisoara AD – care crede ca acest preparat japonez exotic nu se poate manca decat la restaurant – si sa ii amintesc de excursia noastra la Tokyo din vremurile in care inca se putea calatori.

Secretul retetei de creveti pane in stil tempura consta in a avea uleiul extrem de fierbinte. Pentru a testa daca acesta a ajuns la o temperatura suficient de inalta, va sugerez sa folositi coada unei linguri de lemn (sau un betisor chinezesc – chopstick). Introducand-o in ulei, daca observati ca se formeaza multe bule in jurul ei, puteti incepe sa prajiti crevetii deoarece temperatura este ideala.

I-am servit cu putin orez fiert si cu sos de soia, dar puteti sa va lasati imaginatia sa zburde in materie de topping-uri si sa optati pentru maioneza sau alte sosuri. In mod traditional japonezii asorteaza crevetii tempura cu un sos numit tentsuyu, care este usor dulceag, dar nu l-am inclus in reteta deoarece are nevoie de ingrediente ceva mai greu de gasit. Daca insistati, puteti vedea cum se prepara aici.

Daca vreti sa pregatiti si versiunea vegetariana a retetei, puteti inlocui crevetii cu bucati de legume (de exemplu felii de cartof dulce, zucchini sau ciuperci). Procedura e exact la fel.

Daca incercati reteta, sunt foarte curios sa vad cum v-a iesit, asa ca trimiteti-mi numaidecat pozele voastre pe contul nostru de Facebook sau Instagram. Promitem sa le publicam pe toate in stories, ca sa ii facem gelosi pe toti prietenii vostri ca nu doar ati mancat creveti pane in stil tempura, dar sunteti si mici vedete pe Internet! ?

Portie de creveti pane in stil tempura si sos de soia

Creveti pane in stil tempura

Printul Consort
O reteta tipic japoneza foarte delicioasa – creveti pane in stil tempura, cu aluatul crocant caracteristic. Bonus: te invatam si cum sa pregatesti legume tempura.
4.50 from 2 votes
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 50 minutes
Fel Aperitiv, Fel principal
Bucatarie Bucataria Japoneza
Portii 4 portii
Calorii 660 kcal

Ingrediente
  

  • 150 g faina
  • 2 g bicarbonat (1/4 lingurita)
  • 240 g apa minerala rece (o cana)
  • 3 buc cuburi gheata
  • 1 buc ou
  • 400 g creveti decorticati si deveinati ((eventual cu coada))
  • 1 litru ulei (baie de ulei)

Pentru servire

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Ingrediente pentru creveti pane in stil tempura
  • Se bate oul
    Creveti pane in stil tempura pas 5
  • In timp ce bateti oul, amestecati 1 cana de apa minerala si bateti pana cand amestecul s-a omogenizat
    Creveti pane in stil tempura pas 6
  • Amestecati bicarbonatul cu faina
    Creveti pane in stil tempura pas 3
  • Turnati incet faina in amestecul de ou cu apa si amestecati pana cand se incorporeaza cat de cat. Atentie! Nu amestecati pana cand mixul devine uniform, cateva cocoloase ici colo vor contribui la textura specifica de tempura si sunt de dorit! 🙂 Consistenta corecta e de smantana lichida, puteti adauga apa pana cand ajungeti la aceasta consistenta.
    Creveti pane in stil tempura pas 6
  • Daca aveti creveti cu coada, curatati putin cu un cutit cozile.
    Creveti pane in stil tempura pas 1
  • Pentru a mentine forma dreapta a crevetilor in timpul prajirii, faceti mici crestaturi in lungul crevetelui pe ambele parti pana cand acesta isi pierde forma curbata. Nu trebuie sa taiati mult, doar pana cand crevetele se “relaxeaza”. Il puteti masa putin pana cand se intinde dupa ce l-ati taia.
    Creveti pane in stil tempura pas 2
  • Incalziti o cantitate generoasa de ulei intr-o cratita (cam la 175 de grade C)
    Creveti pane in stil tempura pas 4
  • Se da crevetele prin faina, dupa care se da prin amestecul cu ou si faina.
    Creveti pane in stil tempura pas 7
  • Se aseaza treptat in tigaie, invartindu-l prin ulei in timp ce ii dati drumul inauntru.
    Creveti pane in stil tempura pas 8
  • (Optional) Puteti lua niste mix cu ou si picura putin deasupra crevetelui care se frige pentru a-i da o textura si mai crocanta.
  • Repetati procesul pentru toti crevetii, dar lasati suficient spatiu intre ei in tigaie pentru a-i putea praji fara sa se lipeasca unul de celalalt. In acest fel va veti asigura ca textura crocanta a unuia nu migreaza pe crevetele vecin.
    Creveti pane in stil tempura pas 9
  • Daca oala nu este suficient de mare pentru a praji toti crevetii deodata (putem sa punem pariu ca asa se va intampla!) culegeti ramasitele de aluat inainte de a pune o transa noua la prajit.
  • Dupa ce au capatat o culoare aurie, crevetii se scot pe o farfurie cu hartie de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces. Sfat pentru profesionisti: utilizati un gratar pentru a pune crevetii la scurs!
    Creveti pane in stil tempura pas 10
  • Asa arata cand sunt gata!
    Portie de creveti pane in stil tempura

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 660kcal
Keyword creveti in stil japonez, creveti pane in stil tempura, creveti tempura, reteta creveti, reteta creveti pane
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de creveti pane in stil tempura, s-ar putea sa iti placa si celelalte retete de feluri principale din Atlas. Le gasesti pe toate aici si avem cate ceva atat pentru carnivori, cat si pentru vegetarieni/vegani. ? Am facut deja o selectie pentru tine:


Tags

creveti


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi