Prajitura inima va scoate din incurcatura daca fie ati ratat Sf. Valentin, fie aveti in casa persoane ceva mai… traditionaliste.
La urma urmei, niciodata nu trebuie sa ratati o prajitura pe care o faceti cam in jumatate de ora si are succesul garantat. Trebuie sa recunoastem ca succesul se poate datora nu numai gustului (nu e unul inedit, asta e adevarul!) ci si formei neobisnuite, cea de inimioara.
Dealtfel stiti bine ca in materie de ornat, doar cerul si ingredientele de care dispuneti sunt limita. Ca sa fim usor autocritici, in demersului noastru a trebuit sa acordam o sansa si partii masculine a familiei… Care s-a descurcat si el, cum a putut! Pozele stau marturie!
Cateva observatii referitoare la partea practica. Daca doriti ca “bordura” sa fie suficient de inalta, ar fi bine sa nu apasati deloc cu sucitorul in zona din care taiati fasiile de aluat. In cazul inimioarei, este necesar ca aluatul sa fie foarte subtire si astfel sa aveti loc suficient pentru crema.
E important sa gauriti initial inimioara cu o furculuita, ca sa nu se foieteze excesiv de mult. In cazul in care aluatul s-a foietat si acolo unde nu ar fi trebuit (in zona cremei) puteti sa apasati cu fundul plat al unui pahar, ca sa scapati de aceasta problema.
Crema. In cazul nostru am considerat ca timpul nu este un bun aliat al gospodinelor din acest secol, mai ales daca ele sunt “in campul muncii”. In consecinta, am apelat la varianta de 3 minute: atat dureaza sa faceti crema folosind un mix din comert. Ca sa fim drepti pana la capat, ingredientele sunt cam la fel, chiar daca faceti reteta clasica “de casa” cu amidon, lapte si oua.
Ramane la latitudinea Dvs. alegerea cremei si a modului in care ornati prajitura. Daca insa doriti variatiuni pe aceeasi tema, puteti incerca si Cremsnit (zis si cremes/millefeuille) sau Cremsnit… putin altfel.
Prajitura inima
Ustensile necesare
Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- 750 ml lapte
- 250 g mix crema de vanilie
- 1 ou
- perle din ciocolata (pentru ornat)
Instructiuni
- Ingredientele
- Intindeti bine aluatul (grosimea cam de 3 mm)
- Asezati sablonul astfel incat sa va ramana aluat pentru margini.
- Decupati cam la 1 cm de sablon si faceti margini tot de 1 cm din restul aluatului.
- Lipiti marginile si ungeti-le cu ou. Intepati restul aluatului cu furculita.
- Lipiti marginile si ungeti-le cu ou.
Crema de vanilie
- Adaugati mixul pentru crema de vanilie in lapte.
- Mixati cam 3 minute.
- Crema trebuie sa aiba o consitenta ferma.