februarie 26

Cotlet de porc in sos de cidru

0  comments

O reteta care vine din Normandia si este cumva deosebita prin ingredientele alese.
cotlet in sos de cidru

Reteta de cotlet de porc in sos de cidru este una care vine din Normandia, o zona in care cidrul este o bautura comuna. Cum francezii ne-au obisnuit intotdeauna cu amestecuri de arome total inedite, trebuie sa va spunem ca nici de aceasta data ei nu s-au dezmintit. Exista un ingredient, calvadosul, trecut ca “optional” din moment ce el nu este un element comun in bucataria de zi cu zi a romanului. Totusi, trebuie sa recunoastem ca prezenta sa adauga un plus de rafinament, savoare si neprevazut in gustul deosebit al preparatului: daca-l aveti, folositi-l fara sa ezitati!

Din punct de vedere tehnic, reteta de cotlet de porc in sos de cidru nu pune niciun fel de probleme. Trebuie sa aveti curaj sa prajiti bine cotletele de porc, indiferent daca au sau nu os, pana cand sunt rumenite puternic. Fiti fara grija, sosul obtinut din cidru, smantana si mustar va atenua oricum senzatia de prajeala. De asemenea, dupa ce ati scos cotletele de la prajit este necesar sa tineti farfuria respectiva la un loc cald, astfel incat sa nu fie necesara incalzirea lor atunci cand montati farfuria.

In ceea ce priveste garnitura, cea de mere, trebuie sa va spunem ca este absolut necesar sa alegeti un soi de mere care sunt dulci si nu acre. (Grannie Smiths sunt excluse!) Noi am folosit soiul Golden (e bine sa gasiti unele mai bine coapte!) insa credem ca ar putea merge, tot daca sunt bine coapte si cele Ionagold sau Ionaprince.

Avand in vedere ca reteta nu este una laborioasa, ca sa aveti succesul scontat, e bine sa serviti preparatul chiar in momentul in care ati terminat garnitura si imediat dupa ce ati montat farfuriile.

Daca insa credeti ca nu faceti fata mental combinatiei de gusturi pe care vi le propune reteta de cotlet de porc in sos de cidru, puteti incerca de exemplu un muschi de porc la cuptor, foarte gustos si satios totodata.

cotlet in sos de cidru

Cotlet in sos de cidru

Mama AD
O reteta care vine din Normandia si este cumva deosebita prin ingredientele alese.
5 from 1 vote
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 4 portii
Calorii 470 kcal

Ingrediente
  

Cotlele

  • 4 cotlete (cu sau fara os, dupa dorinta)
  • 150 ml cidru
  • 100 ml smantana
  • 2 lingurite mustar Dijon (cu bobite!)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1-2 lingurite calvados ((optional!))

Garnitura

  • 4 mere (nu trebuie sa fie acre, ci dulci!)
  • 30 g unt
  • ulei de masline

Instructiuni
 

  • Ingrediente
    cotlet in sos de cidru ingrediente

Garnitura

  • Curatati si taiati merele
    cotlet in sos de cidru mere
  • Topiti intr-o tigaie untul
    cotlet in sos de cidru unt
  • Trageti merele pana sunt usor rumene
    cotlet in sos de cidru unt 2

Cotletele

  • Puneti cotletele la fript cu unt si putin ulei de masline
    cotlet in sos de cidru 1
  • Frigeti bine pe ambele fete si nu uitati sa adaugati sare.
    cotlet in sos de cidru 2
  • Scoateti cotletele deoparte dupa ce s-au fript bine
    cotlet in sos de cidru 3
  • Turnati cidrul in aceeasi tigaie in care s-au fript cotletele
    cotlet in sos de cidru - sosul
  • Adaugati smantana
    cotlet in sos de cidru - sosul
  • … si mustarul …
    cotlet in sos de cidru - sosul
  • Montati farfuria: cotletul, merele si sosul in final
    cotlet in sos de cidru - final

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 470kcal
Keyword cidru, cotlet, cotlet de porc, mere
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi